Spring naar inhoud

Sinterklaas laat leerlingen op school afval scheiden

Woensdag 7 november bracht de chauffeur van HVC aan de leerlingen van Kiem een belangrijk bericht van Sinterklaas. Sinterklaas maakt zich namelijk grote zorgen over het afval in de zee, de plastic soep. Hij roept de kinderen op om mee te helpen rommel op te ruimen en afval goed te scheiden. Nadat de brief door de directeur van Kiem, Hans de Ruiter, in ontvangst was genomen en voor was gelezen aan de leerlingen, startte Kiem officieel als Afvalvrije School.

afvalvrije school de Kiem

Kiem is al langere tijd actief met afval bezig. De leerlingen van groep Zwaluw hebben zich vorig jaar verdiept in het onderwerp plastic soep. Zij scheiden vanaf dat moment al hun plastic afval en drinkpakjes. Deze leerlingen spraken met de chauffeur van HVC over het juist scheiden van het afval. Wat mag er eigenlijk in welke bak? De leerlingen weten heel goed waarom het belangrijk is om afval op te ruimen en het afval te scheiden. Van afval maak je namelijk weer nieuwe dingen. Een van de leerlingen vertelde dat recyclen betekent dat je van kleine dingen weer grote dingen maakt. Veel van de pauzehapjes en lunchpakketjes worden al in herbruikbare doosjes en flesjes meegegeven door de ouders. Zo is er al een stuk minder verpakkingsafval.

 

Zoals op de meeste basisscholen wordt op Kiem, tot nu toe, enkel oud papier gescheiden aangeboden. Vanaf 7 november komen daar ook het plastic, blik, drinkpakjes en gft-afval bij. Al het afval wordt vanaf dan dus gescheiden opgehaald. De school heeft dan ook (bijna) geen restafval meer. De Afvalvrije School is een samenwerking tussen de gemeente Dordrecht, HVC en Duurzaamheidscentrum Weizigt.

 

Terwijl de afvalbakjes in de klassen uitgedeeld werden, namen groepjes leerlingen een kijkje in de cabine van de vuilniswagen. Sinterklaas moet nog naar Nederland varen, maar op Kiem was het nu al een feest.


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH Dordrecht



Factuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl