Spring naar inhoud

Samen de handen uit de mouwen tijdens Dordt Schoon

Van 19 tot en met 25 maart is het weer Dordt Schoon. Tijdens deze actieweek gaan Dordtenaren met een afvalgrijper de straat op om de stad een stukje schoner te maken. Rondslingerend vuil is namelijk ook in Dordrecht nog steeds een probleem. Gelukkig zetten steeds meer Dordtenaren zich de laatste jaren in voor een schone stad. Help jij ook een handje mee tijdens Dordt Schoon?


Dordt Schoon

 

Samen bereiken we meer

Veel mensen ergeren zich aan het zwerfafval in hun leefomgeving en maken zich zorgen over de gevolgen ervan. In Dordrecht zijn inmiddels bijna 1400 Dordtse Doorpakkers het jaar rond actief bezig met het opruimen van dit afval. Tijdens Dordt Schoon roepen we alle Dordtenaren op om de handen uit de mouwen te steken en de stad een stukje schoner te maken. Door samen aan de slag te gaan bereiken we namelijk veel meer. Daarnaast geeft bewegen in de buitenlucht en tegelijkertijd afval opruimen ook nog eens een goed gevoel.

 

Alleen of met een groep

Meedoen aan Dordt Schoon kan alleen, maar ook met je collega's, je buren, je vriendengroep of gezellig met het gezin. Duurzaamheidscentrum Weizigt biedt iedereen die mee wil helpen een afvalgrijper en afvalzakken aan. Wil je het helemaal goed aanpakken, kun je ook nog een afvalzakhouder lenen. Van plan om het water in en om de stad te ontdoen van zwerfvuil? Dan kun je bij Weizigt een extra lange afvalgrijper lenen.

 

Doe mee met Dordt Schoon!

Sluit je ook aan bij Dordt Schoon! Meedoen is heel eenvoudig. Haal een afvalgrijper bij een van de vele afhaallocatie, trommel al je opruim-kameraden op en ga op pad. Als je een actie organiseert waar anderen zich bij aan kunnen sluiten, kun je je actie op de Facebookpagina Dordtse Doorpakkers plaatsen. Zo kan iedereen jouw actie vinden.

Op www.weizigt.nl/dordtschoon vind je alle informatie over Dordt Schoon, het aanmelden en de afhaallocaties in de wijken.


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl