Spring naar inhoud

Ontdek Koetshuis Weizigt tijdens de Open Monumentendagen

Komend weekend, 10 en 11 september, vinden de landelijke Open Monumentendagen plaats. Door heel het land openen duizenden monumenten de deuren voor publiek, zo ook Koetshuis Weizigt. Op beide dagen is iedereen van harte welkom een kijkje te komen nemen in het monumentale pand op voormalig landgoed Weizigt.


Koetshuis Weizigt is een van de ruim duizend monumenten die Dordrecht rijk is. Komend weekend opent een groot aantal van deze panden haar deuren om bezoekers de geschiedenis achter de mooie gevels te laten ervaren.

Kom een kijkje nemen in het prachtige Koetshuis, een rijksmonument waarvoor in 1886 de eerste steen werd gelegd. 

Bijzondere ornamenten

Het pand behoorde in de 19e eeuw toe aan de welgestelde familie De Roo en herbergde een koetsenstalling, een paardenstal, diverse werkruimtes en een dienstwoning. Het Koetshuis is gebouwd in een eclectische stijl en er is door de familie veel geld gestoken in de aankleding. Koper, bijzonder tegelwerk en gedetailleerde ornamenten sierden plafond, wanden en vloeren van de verschillende ruimtes. 

Monumentenlijst

Begin 1990 werd het vervallen Koetshuis op de monumentenlijst geplaatst en in 1995 met behulp van duurzame restauratie volledig in haar oude glorie hersteld. De huidige 'bewoners' van het pand, Duurzaamheidscentrum Weizigt en Gemiva-SVG Groep, nodigen iedereen dan ook van harte uit de prachtige ruimtes te komen bekijken. Enthousiaste medewerkers en vrijwilligers van Weizigt verzorgen doorlopend rondleidingen door het pand en een uitgebreide foto-expositie neemt bezoekers mee terug in de tijd. Cliënten en begeleiders van Gemiva zijn ook beide dagen aanwezig. Op zaterdag worden er koekjes gebakken en op zondag is Fideel open.        Koetshuis

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl