Spring naar inhoud

Nieuwe wandelroute Weizigt inspireert voor groenere tuinen

Ons klimaat verandert en dat merken we. Onze zomers worden warmer. We krijgen vaker te maken met zware regenbuien. Hebt u een tuin? Als u deze groener inricht, hebt u minder wateroverlast en minder last van hitte. Vanaf 1 oktober kunt u de nieuwe wandelroute 'Een 10 voor jouw tuin' lopen bij Duurzaamheidscentrum Weizigt, aan het Van Baerleplantsoen 30. De wandelroute geeft inspiratie en tips voor een groenere tuin. 


In de tuinen van Duurzaamheidscentrum Weizigt staan verschillende informatieborden. 10 informatieborden gaan over de voordelen van een groene tuin. Bij het toegangshek kunnen bezoekers de routekaart meenemen. Een voorbeeld: bij de vijvercipres staat het informatiebord over de voordelen van een boom in de tuin. Op een warme dag is het in de schaduw van de boom een paar graden koeler. Een boom geeft verkoeling en de fijnste schaduw die er is. U kunt dit zelf ervaren door in de schaduw van de prachtige vijvercipres te gaan staan. U merkt gelijk het verschil.


De wandeling biedt volop tips waar u meteen mee aan de slag kunt. Hebt u een informatiebord gelezen en wilt u met die tip aan de slag? Vouw dan het flapje op de routekaart om. Als u klaar bent met de wandeling ziet u in één oogopslag welke acties u hebt gekozen. Zo hebt u een persoonlijke wensenlijst voor uw eigen tuin gemaakt. 


     

          bord

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl