Spring naar inhoud

'N schone stad... is op 1 januari 'n veilige stad!

Oudejaarsavond of 1 januari wil natuurlijk niemand doorbrengen op de eerste hulp in het ziekenhuis. En dat hoeft ook helemaal niet. Als je veilig omgaat met vuurwerk en vuurwerkafval dan kunnen er namelijk best veel vuurwerkongelukken worden voorkomen. Onder andere door het vuurwerkafval zo snel mogelijk en veilig op te ruimen.

Tips veilig vuurwerk opruimen

Oud en nieuw is een feest, daarbij wil niemand slachtoffers. Help zelf mee om slachtoffers te voorkomen door op een veilige manier vuurwerk af te steken. Maar ook door het afgestoken vuurwerk zo snel mogelijk op te ruimen.

  • Maak vuurwerkafval onschadelijk door het in water te dompelen of gooi er een emmer water over.

  • Ruim vuurwerkafval, nadat je het onschadelijk hebt gemaakt, meteen op. Je kunt het gewoon bij het huisvuil doen of inleveren bij een inzamelpunt. Zo voorkom je dat kinderen de volgende ochtend in die resten vuurwerk vinden dat nog niet is afgegaan. Let er goed op dat als er kinderen helpen met opruimen, ze dat veilig doen. Help desnoods een handje.

  • Bewaar zakken met vuurwerkafval buiten.

  • Lever het vuurwerkafval in en ontvang er €1,- per volle zak voor.

  • Vind hier het inzamelpunt bij jou in de buurt.

Vuurwerkafval 2016

Gratis afvalgrijper

Het vuurwerkafval opruimen kan op een veilige manier met een afvalgrijper. Zo’n afvalgrijper kun je gratis ophalen bij het Informatiepunt op de Stadsboerderij op woensdag, zaterdag en zondag tussen 13.00 - 17.00 uur.  Kijk hier voor meer informatie over de afvalgrijper.

Gratis vuilniszakken

In het Informatiepunt van Stadsboerderij Weizigt kun je ook gratis vuurwerkafvalzakken ophalen. Mochten ze bij Weizigt op zijn, kun je ook nog in de Stadswinkel (Spuiboulevard 300) terecht. Zo kun je op 1 januari gemakkelijk het vuurwerkafval verzamelen om het in te leveren. Is de zak vol, dan kun je ook een gewone vuilniszak gebruiken.

Zakcentjes voor vuurwerkafval

Al je vuurwerkafval netjes opgeruimd? Lever het dan in!

Op zaterdag 2 januari 2016, tussen 10.00 en 15.00, kun je op veel plekken in Dordrecht vuurwerkafval (en je kerstboom) inwisselen. Iedere volle afvalzak levert € 1,- op en elke kerstboom €0,50.

 

Voor alle inleverlocaties, vuurwerkvrijezones en overige aanvullende informatie op: www.dordtveilig.nl.


Weizigt wenst iedereen alvast een hele fijne jaarwisseling en een heel gelukkig 2017!

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl