Spring naar inhoud

Medewerkers Wijk voor Wijk opgeleid tot 'Ambassadeurs van een Schone Wijk'

Elf medewerkers van leerwerkbedrijf Wijk voor Wijk mogen zich vanaf deze week ‘Ambassadeur van een Schone Wijk’ noemen. Zij zijn hiervoor opgeleid bij Duurzaamheidscentrum Weizigt en hebben donderdag 24 november hun certificaat ontvangen.


Een kersverse ambassadeur vertelt: ‘Als Ambassadeurs van een Schone Wijk laten wij zien dat we een schone straat belangrijk vinden. Wij ruimen zelf bijna dagelijks zwerfafval op dus we weten waar we het over hebben. Wij kunnen bewoners ook informatie geven over hoe zij zelf de boel kunnen schoonhouden. Bijvoorbeeld over wat je met je grofvuil kunt doen of hoe je zelf actief kunt helpen met opruimen. Ook kunnen we aan kinderen op straat uitleggen waarom je brood beter in de afvalbak kunt gooien dan op straat voor de vogels.’

Wijk voor Wijk


Saskia den Ouden, adviseur Duurzaamheidseducatie, vult aan: 'Vanuit Weizigt vinden we de ambassadeurs erg belangrijk. Zij hebben een voorlichtende rol richting de bewoners. Zo dicht bij de Dordtenaren kunnen wij vanuit ons centrum zelf niet komen. De samenwerking met Wijk voor Wijk is voor ons daarom ontzettend waardevol.'


Wat doet een Ambassadeur van een Schone wijk?
Een Ambassadeur van een Schone Wijk houdt zelf de wijk schoon en motiveert anderen om dat ook te doen. Door bijvoorbeeld afval in de afvalbak gooien in plaats van op straat, kan iedereen een enorm verschil maken. Een ambassadeur kan bewoners informeren over hoe zij op een duurzame manier hun afval weg kunnen gooien. Zij roepen mensen op om het hun voorbeeld te volgen en samen de wijk schoon en fris te houden. Een ambassadeur doet/kan/weet:

  • houdt de wijk zelf schoon;

  • informeert;

  • motiveert;

  • draagt actief uit dat je een schone wijk in eigen hand hebt.

Zelf aan de slag met schoon?
Vanaf deze week zijn de gecertificeerde ambassadeurs op straat te vinden in de wijk Crabbehof. Wilt u zelf ook uw straat of buurt schoonhouden? Meld u dan aan als Dordtse Doorpakker en haal een gratis afvalgrijper bij Duurzaamheidscentrum Weizigt of Wijk voor Wijk aan de Troelstraweg 180.


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH Dordrecht



Factuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl