Spring naar inhoud

Maak een ommetje Dordt Schoon

Zaterdag 20 maart gaat Dordt Schoon 2021 van start. Veel Dordtenaren zetten zich inmiddels al in om het zwerfafval in Dordrecht op te ruimen. Deze helden trekken er regelmatig op uit met hun afvalgrijper. Want in de buitenlucht bewegen én tegelijkertijd zwerfafval opruimen zorgt voor een schone stad en een goed gevoel. Dit jaar maken we met elkaar een ommetje, een ommetje Dordt Schoon van 20 maart tot en met 27 maart.


Dordt Schoon 2021

 

Pak je grijper en doe mee!
Heb je al een afvalgrijper? Dan is meedoen super simpel. Pak je grijper en maak tussen 20 maart en 27 maart een wandeling in je buurt. Tijdens het wandelen ruim je het zwerfvuil wat je tegenkomt op. Het opruimen kun je alleen doen of bijvoorbeeld samen met je kinderen.

 

Nog geen afvalgrijper?

Ook als je nog geen grijper hebt, kun je meedoen met Dordt Schoon. Op verschillende locaties in de wijken vind je uitgiftepunten waar je een grijper op kan halen. Je kunt onder andere bij drie locaties van de bibliotheek, verschillende buurthuizen en bij een aantal kerken terecht. Na het ophalen van je grijper kun je gelijk aan de slag. Na afloop lever je je grijper weer in bij het uitgiftepunt. Wil je ook na Dordt Schoon blijven opruimen, dan mag je de afvalgrijper houden. Je wordt dan wel gevraagd om een registratieformulier in te vullen. Je ontvangt dit formulier bij het uitgiftepunt.

Op www.weizigt.nl vind je een lijst met uitgiftepunten. Wil je een grijper ophalen bij een uitgiftepunt, stuur dan een mailtje naar schoon@dordrecht.nl om een afvalgrijper te reserveren.

 

Film je ommetje!

Lekker aan de slag? Vergeet dan vooral niet om een enthousiast filmpje te maken en deze op de Facebookpagina Dordtse Doorpakkers te zetten! Een leuke foto mag natuurlijk ook. De leukste, gekste of meest bijzondere filmpjes en foto's maken kans op een mooie tas om je afvalgrijper in te doen. Hipper afval opruimen bestaat niet! Zet je filmpje of foto voor 28 maart online met #ommetjeDordtSchoon.

 

Een ommetje Dordt Schoon, dat doen we veilig

Ook tijdens deze bijzondere editie van Dordt Schoon blijft het natuurlijk belangrijk dat het voor iedereen veilig is en blijft om deel te nemen. Weizigt vraagt iedereen dan ook zich te houden aan een aantal regels tijdens het opruimen. De actuele regels, maar ook alle andere informatie over Dordt Schoon vind je op www.weizigt.nl en op de Facebookpagina Dordtse Doorpakkers.


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH Dordrecht



Factuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl