Spring naar inhoud

Jong én oud in actie voor een schoner Dordrecht

Afgelopen week vond de jaarlijkse actieweek Dordt Schoon plaats. Er is weer ontzettend hard gewerkt om Dordrecht een stukje schoner te maken. Van 19 september, World Cleanup Day, tot en met 26 september staken Dordtenaren hun handen flink uit de mouwen.


Aftrap Dordt Schoon

 

Nadat afgelopen voorjaar Dordt Schoon niet door kon gaan, kreeg de actieweek vorige week een tweede kans. Jong én oud gingen aan de slag voor een schonere stad. Op zaterdag 19 september verzorgde wethouder Marco Stam, samen met bewoners van Wieldrecht, de aftrap. Op diezelfde dag werd in de Biesbosch maar liefst 36,4 kilo zwerfvuil verzameld tijdens de actie van Stayokay. Een ontzettend mooi resultaat, maar anderzijds ook droevig dat er zo veel afval wordt weggegooid.

Politieke partijen zetten zich tijdens Dordt Schoon in voor een schoon stadscentrum en medewerkers van het bedrijf Besix staken gezamenlijk de handen uit mouwen om de omgeving van de Europalaan te ontdoen van zwerfvuil. Wandelgroep Vitamine W liet zien dat je ook prima afval kunt rapen tijdens het wandelen. Zij ruimden afgelopen week de troep in het Weizigtpark op.

Ook deze keer gold gelukkig weer: jong geleerd is oud gedaan. De kanjers van de Kidsclub van Wijk voor Wijk, de leerlingen van de Mondriaanschool en de JF Kennedyschool en BSO-groepen van COKD-locaties in Stadspolders zetten zich allemaal in voor een schone wijk en een schoon schoolplein.

Daarnaast meldden ook families zich met een actie aan. Grootouders met hun kleinkinderen, vaders en moeders met hun kinderen, samen gingen zij op pad en droegen hun steentje bij. Op allerlei manieren en door veel verschillende mensen is afgelopen week ontzettend hard gewerkt om Dordrecht schoner te maken. Laten we dat vooral zo houden!

 

Dordt Schoon trakteert

Dordt Schoon bestaat dit jaar 10 jaar. Reden genoeg voor een klein feestje! Om het te vieren kon iedereen die aan een schoonmaakactie deelgenomen heeft een foto van het getal 10 insturen. Alle ingestuurde, originele foto's worden beloond met een lekkere taart.

 

Ook afval opruimen?

Wil jij zelf ook aan de slag en een steentje bijdragen aan een schonere stad? Bij Duurzaamheidscentrum Weizigt kun je verschillende materialen lenen om het opruimen nog gemakkelijker te maken. Alle informatie over het lenen van materialen, vind je hier. Op de Facebookpagina Dordtse Doorpakkers vind je berichten van andere Dordtenaren die zich vrijwillig inzetten voor een schone stad.


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH Dordrecht



Factuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl