Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Nieuws

Internationaal bezoek op Stadsboerderij Weizigt

24 september 2019


Zaterdagmiddag 21 september brachten 70 medewerkers van kinderboerderijen uit heel Europa een bezoek aan Weizigt.

Dit bezoek maakte onderdeel uit van de jaarlijkse EFCF conferentie. Het EFCF, European Federation of City Farms, is een organisatie die zich inzet voor de belangen van de kinderboerderijen door heel Europa en onderlinge samenwerking wil stimuleren.EFCF


Elk jaar kent de conferentie een ander thema en vindt het in een ander land plaats. Dit jaar luidt het thema water en is gekozen voor Nederland, waterland, als locatie. Vanuit Utrecht brengen de deelnemers een bezoek aan verschillende interessante plekken waaronder dus Duurzaamheidscentrum Weizigt en de Stadsboerderij.

Wethouder Rik van der Linden ontving de bijzondere gasten zaterdagmiddag in Koetshuis Weizigt. Hij benadrukte nogmaals de belangrijke maatschappelijke functie die kinderboerderijen hebben in de samenleving.  


Aansluitend ontdekten de gasten door middel van een rondleiding het terrein en aanbod van Weizigt. Naast de Stadsboerderij werd, in verband met het thema water, ook extra aandacht besteed aan het Aquarama en het programma Watereducatie Drechtsteden.

Aan het einde van de middag keerde de groep terug naar Utrecht om daar het vijfdaagse programma af te ronden.


De EFCF conferentie werd in Nederland in samenwerking met de vSKBN georganiseerd. vSKBN is de overkoepelende organisatie voor stads- en kinderboerderijen. Veel  Nederlandse stads- en kinderboerderijen zijn lid en samen zorgen zij ervoor dat de kwaliteit van de boerderij zowel voor de bezoekers als de dieren optimaal blijft. Alle kinderboerderijen in Nederland krijgen samen 30 miljoen bezoekers per jaar.

www.vskbn.nl

www.cityfarms.org


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant
  • Genieten van lokale producten!                         www.rechtstreex.nl


Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl