Spring naar inhoud

Hartje Winter

In de winter naar buiten? Jazeker! Ook in de winter valt er namelijk genoeg te ontdekken en zijn er verrassende dingen te doen in de natuur. Dus pak je jas, doe je sjaal om, zet je muts op en trek je handschoenen aan, want we gaan lekker naar buiten! Om buitenspelen tijdens de koudste maanden van het jaar te stimuleren doet Weizigt mee met Hartje Winter. Een landelijk buitenspeelprogramma van IVN Natuureducatie.


Hartje Winter


Hartje Winter

In samenwerking met Kinderopvang Humankind ontwikkelde IVN vele winterse activiteiten en spelvormen voor kinderen in de leeftijd 0 – 12 jaar. En wij sluiten ons graag aan bij dit initiatief om zoveel mogelijk kinderen ook in de winter lekker buiten te laten spelen. We hopen op een positief sneeuwbaleffect: dat kinderen ook in de winter vaker naar buiten gaan en hun vriendjes (én volwassenen) daar enthousiast in meenemen.


Buitenspelen is gezond

Wetenschappelijk onderzoek onderstreept de waarde van buitenspelen voor de motoriek, concentratie en gezondheid van kinderen. En buiten bewegen en ontdekken is superleuk! Ook in de koudste periode van het jaar. Frisse buitenlucht en daglicht bevorderen de aanmaak van vitamine D en dit is goed voor de spieren en het immuunsysteem.


Wij onderstrepen het belang van buitenspelen en doen daarom van 10 t/m 28 januari 2022 mee met Hartje Winter!

Klik hier voor alle activiteiten of kijk op onze Facebookpagina


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl