Spring naar inhoud

Een ommetje Dordt Schoon voor een schone stad

Komende zaterdag, 20 maart, gaat Dordt Schoon 2021 van start. Tijdens deze bijzondere editie van Dordt Schoon worden er geen schoonmaakacties georganiseerd, maar maken we met elkaar een ommetje. Tijdens het wandelen ruim je het zwerfvuil wat je tegenkomt op. Want in de buitenlucht bewegen én tegelijkertijd zwerfafval opruimen, zorgt voor een schone stad en een goed gevoel. Maak jij ook een ommetje Dordt Schoon tussen 20 en 27 maart?


Dordt Schoon

 

Ommetje–app

Heb je wat motivatie nodig om je dagelijkse ommetje te maken? Dan is de handige Ommetje-app van de Hersenstichting wat voor jou. Dit is een app die je uitdaagt om iedere dag een korte wandeling te maken. Wil je van wandelen een gewoonte maken en daarbij gelijk afval prikken? Duurzaamheidscentrum Weizigt heeft op deze app een team aangemaakt: Dordt Schoon. Wil je ook in dit team? Download de Ommetje-app op je telefoon via www.hersenstichting.nl/ommetje, voer de teamcode KHW3Q in, grijp je prikker en start je dagelijkse ommetje. Zo doen we het toch samen en motiveer je elkaar! 

 

Haal je grijper in de wijk

Wil je ook een ommetje maken tijdens Dordt Schoon en heb je nog geen afvalgrijper?

Op verschillende locaties in de wijken vind je uitgiftepunten waar je een grijper op kan halen. Je kunt onder andere bij drie locaties van de bibliotheek, verschillende buurthuizen en bij een aantal kerken terecht. Na het ophalen van je grijper kun je gelijk aan de slag. Na afloop lever je je grijper weer in bij het uitgiftepunt. Wil je ook na Dordt Schoon blijven opruimen, dan mag je de afvalgrijper houden. Je wordt dan wel gevraagd om een registratieformulier in te vullen. Je ontvangt dit formulier bij het uitgiftepunt.

PDF-bestandHier vind je een lijst met uitgiftepunten. (415 kB) Wil je, net als al bijna 120 andere Dordtenaren, een grijper ophalen bij een uitgiftepunt, stuur dan een mailtje naar schoon@dordrecht.nl om een afvalgrijper te reserveren.

 

Film je ommetje!

Lekker aan de slag? Vergeet dan vooral niet om een enthousiast filmpje te maken en deze op de Facebookpagina Dordtse Doorpakkers te zetten! Een leuke foto mag natuurlijk ook. De leukste, gekste of meest bijzondere filmpjes en foto's maken kans op een mooie tas om je afvalgrijper in te doen. Hipper afval opruimen bestaat niet! Zet je filmpje of foto voor 28 maart online met #ommetjeDordtSchoon.

 

Een ommetje Dordt Schoon, dat doen we veilig

Ook tijdens deze bijzondere editie van Dordt Schoon blijft het natuurlijk belangrijk dat het voor iedereen veilig is en blijft om deel te nemen. Weizigt vraagt iedereen dan ook zich te houden aan een aantal regels tijdens het opruimen. De actuele regels, maar ook alle andere informatie over Dordt Schoon vind je hier en op de Facebookpagina Dordtse Doorpakkers.


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl