Spring naar inhoud

Duurzaamheidscentrum Weizigt nieuw wijkpunt voor Rechtstreex

Vanaf 1 november opent bij Duurzaamheidscentrum Weizigt het derde Rechtstreex wijkpunt in Dordrecht. Dordtenaren kunnen op de website van Rechtstreex producten bij boeren en makers uit de regio bestellen en deze vanaf november op woensdagmiddag bij Weizigt afhalen. Rechtstreex werkt met wijkchefs, boeren en klanten aan een transparante en sociale voedselketen als alternatief voor de anonieme supermarkt.

Vers, lokaal en lekker

De lekkerste lokale producten direct van het land op jouw bord, dat is waar Rechtstreex voor staat. Samen met Steunpunt Drechtstadsboer werken zij aan de realisatie van de korte keten in Dordrecht en later ook de Drechtsteden. De producten worden tegen een eerlijke prijs van de lokale boer gekocht en aan de consument weer verkocht in de wijkpunten. De wijkchefs Jet en Annette maken de bestellingen klaar en vertellen de klanten over de herkomst van de producten. Zo geniet je van de lekkerste lokale producten, weet je weer wat je eet en maak je samen het verschil. Rechtstreex werkt zonder abonnement en bij iedere bestelling heb je de keuze uit het hele aanbod. 

Wijkpunt Weizigt

Vanaf 1 november zal het wijkpunt van Rechtstreex te vinden zijn in het Informatiepunt op Stadsboerderij Weizigt. Het wijkpunt is elke woensdagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur geopend. Geïnteresseerden kunnen zich alvast inschrijven voor de nieuwsbrief op www.rechtstreex.nl/weizigt. Naast Duurzaamheidscentrum Weizigt heeft Rechtstreex ook een wijkpunt in Krispijn, Patersweg 53, en Land van Valk, Dubbeldamseweg Zuid 362. Voor meer informatie en om bestellingen te plaatsen, kijk je op www.rechtstreex.nl.


Rechtstreex


Groenekratje

Weizigt wordt vanaf begin november ook uitgiftepunt van het Groenekratje, een groente-abonnement van het Eiland van Dordrecht. Leden van deze 'foodcommunity' hebben het hele jaar door toegang tot eerlijke betaalbare groenten, onbespoten en vers van de boer. In het kratje zit voor vier dagen aan groenten van het seizoen en aardappelen om zelf een verse, lokale en gezonde maaltijd op tafel te zetten. Voor meer informatie, kijk je op www.drechtstadsboer.nl.


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH Dordrecht



Factuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl