Spring naar inhoud

Duik in de wereld van water met Weizigt

Van 1 tot en met 15 mei is het weer de landelijke Week van Ons Water. Ook Weizigt haakt dit voorjaar weer aan met allerlei spetterende activiteiten. Op woensdagmiddag 4 mei neem je een duik in de wereld van water tijdens de Waterspelen.


Week van Ons Water

 

Spetteren, spelletjes en speuren

Verspreid over het hele terrein van Weizigt vind je woensdag 4 mei allerlei wateractiviteiten.

Op het terras van Koetshuis Weizigt vind je op 4 én 5 mei de WaterOntdekplek. Hier kunnen kinderen spelenderwijs ontdekken hoe we in Nederland droge voeten houden. Rivieren, polders, stuwen en uiterwaarden, je ontdekt het allemaal. En lekker kliederen en spetteren mag natuurlijk ook!

Ook de Tuincoach is aanwezig op de Waterspelen. Zij geeft tips en adviezen voor een tuin die ruimte heeft voor de steeds vaker voorkomende hevige regenbuien. Kinderen kunnen meteen al helpen met een stukje vergroening door zelf bloemballen te maken.

Houd jij van spelletjes? Speel dan het levensgrote ganzenbordspel 'Van bron tot kraan'!

Daag je vriendjes en vriendinnetjes uit en win een leuke goodiebag!

Bij de poel van het Aquarama neem je met de natuurgidsen van IVN letterlijk een duik in de wereld van water. Samen ga je op zoek naar waterdiertjes en ontdek je wat er allemaal leeft in en net boven het water.

Dorst gekregen van alle activiteiten? Haal een lekker fris bekertje water bij het speciale tappunt van Evides. Een diëtiste laat je zien hoe je van dit simpele bekertje water een superlekker, gezond drankje maakt.

 

Kom jij ook?

De Waterspelen bij Weizigt starten om 12.30 uur en duren tot 16.30 uur. Aanmelden voor deze middag is niet nodig en meedoen aan de activiteiten is gratis. Wel vragen we je om je vooraf aan te melden voor het Kraanwaterspel van Evides door een mailtje te sturen naar weizigt@dordrecht.nl. De winnaar van dit levensgrote ganzenbordspel wint een leuke goodiebag.

 

Voor meer informatie over de Week van Ons Water en de activiteiten bij Weizigt kijk je op www.weizigt.nl/weekvanonswater. Hier vind je ook een overzicht van leuke wateruitjes in de regio.


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl