Spring naar inhoud

Doe mee aan de voorleesactie op de Dag van de Duurzaamheid

LogoVrijdag 9 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Een belangrijke dag die we niet aan ons voorbij kunnen laten gaan.  Het is door corona nu niet mogelijk om allerlei activiteiten te organiseren, maar iedereen kan 9 oktober wel gewoon meedoen aan de voorleesactie! Of je nu voor de klas staat, op een BSO of kinderopvang werkt of (groot)ouder/verzorger bent, iedereen kan op de Dag van de Duurzaamheid een voorleesactie organiseren. Een actie die ook nog eens perfect past bij de Kinderboekenweek.

 

De voorleesactie van de Dag van de Duurzaamheid is een laagdrempelige actie om met kinderen in gesprek te gaan over duurzaamheid. Maar voorlezen op een andere dag mag natuurlijk ook. In het boek staan ook verhalen over vroeger en sluit daarmee goed aan bij het thema van de Kinderboekenweek. Deze verhalen zijn speciaal geschreven door de Grootouders voor het Klimaat.


Voorleesactie
V

 

De Wereld van kleding

Dit jaar staat de Dag van de Duurzaamheid in het teken van kleding.  Want wist je dat er in een gemiddelde kledingkast in Nederland maar liefst 50 ongedragen kledingstukken hangen? Zonde, want bij de productie van kleding zijn veel nieuwe grondstoffen, water, chemicaliën en energie nodig. 

Het voorleesboek: ‘De wereld van kleding’ is gemaakt voor kinderen in de leeftijd van 5 t/m 12 jaar. Er zijn verhalen voor onderbouw, middenbouw en bovenbouw van de basisschool. Aansluitend aan het voorlezen kun je met kinderen in gesprek gaan over kleding. Bijvoorbeeld over de vraag waar kleding van is gemaakt of in welk land. En wat doe je met kleding als je het niet (meer) draagt. Om je op weg te helpen, wordt in het boek na elk verhaal een vraag gesteld.

 

Het boek is gratis te downloaden van deze website www.dewereldvankleding.nl.

 

Veel plezier tijdens de Dag van de Duurzaamheid!

 


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl