Spring naar inhoud

Doe mee aan de Grote Natuurles op Nationale Buitenlesdag

13 april 2021 roepen IVN Natuureducatie en Jantje Beton alle leerkrachten op om naar buiten te gaan tijdens hun lessen. Buitenles is gezond: de frisse lucht, beweging nodigt uit tot creativiteit.

Afgelopen jaar was het een groots succes: meer dan 3000 scholen in het primair onderwijs hebben buiten les gegeven. Dit jaar gaan we daar weer voor en vragen we extra aandacht voor natuur. Want natuur, dat ervaar je niet vanuit een boek maar gewoon buiten!


Buitenlesdag

 

Ontdek de natuur op het schoolplein met De Grote Natuurles

Meld je aan voor de Nationale Buitenlesdag op 13 april en ontvang een uitgewerkte natuurles met bijbehorende online en offline materialen!

Tijdens de Grote Natuurles ontdekken we met de hele klas de natuur op het schoolplein door middel van botanisch stoepkrijten. Van anoniem stoepplantje tot vergeten korstmos, we geven de natuur op het schoolplein een naam. Leerlingen gaan zo op een speelse en actieve manier aan de slag met biodiversiteit in hun omgeving. Naast dat het een lekker actieve les buiten is, is het ook een ontzettend leuke manier om je kerndoelen op het gebied van natuur (kerndoel 39, 40, 41) te halen.

 

Wie kan er mee doen?

Alle leerlingen van groep 1 t/m 8 van het primair onderwijs kunnen meedoen.

 

Start met een Dordts filmpje over plantjes in de stad!

Duurzaamheidscentrum Weizigt doet dit jaar mee met de Nationale Buitenlesdag. Om de dag een Dordts tintje te geven maken we een filmpje dat je in de midden- en bovenbouw kunt gebruiken als start van de les.
Natuurkenners vertellen hierin over het belang van bloeiende plantjes. Dit filmpje kun je in de klas laten zien als start van
De Grote Natuurles.

Scholen die zich voor de Grote Natuurles hebben aangemeld, ontvangen een linkje naar het filmpje en het zal ook te zien zijn via onze website.

 

Aanmelden voor de Nationale Buitenlesdag

Wil je zelf aan de slag met De Grote Natuurles tijdens de Nationale Buitenlesdag? Aanmelden doe je via www.buitenlesdag.nl/grotenatuurles. Je ontvangt de natuurles en ondersteunende materialen.

Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van dit bericht, dan kun je per e-mail: educatieweizigt@dordrecht.nl contact met ons opnemen

 


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl