Spring naar inhoud

De Staart viert feest op de Cultuur Camping

Van 4 tot en met 6 juli streek de Cultuur Camping neer bij Zorgcentrum De Merwelanden. Drie dagen lang konden bewoners samen met basisschoolleerlingen uit de wijk deelnemen aan allerlei workshops en genieten van verschillende optredens. Om het feest compleet te maken werd woensdagmiddag het kookboek 'De Keuken van: de Staart' gepresenteerd op de Cultuur Camping.

De Cultuur Camping is een initiatief van SOC.

 

Creativiteit en ontmoeting

Op de groene binnenplaats van Zorgcentrum De Merwelanden stond drie dagen lang een feestelijk versierde tent waaronder allerlei creatieve workshops 

Muziek op Cultuur Camping

en optredens plaatsvonden. Maandagochtend werd de Camping door Jeroen Kunstman, directeur-

bestuurder Stichting Cultuureducatie, officieel geopend. Hierna konden bewoners aanschuiven voor workshops tekenen, schilderen en fotografie begeleid door kunstenaars uit Dordrecht en directe omgeving. Maar ook aan de muzikale omlijsting is gedacht. Zo kon er heerlijk gespeeld worden op djembés en werden de heupen losgegooid tijdens een workshop salsa. Daarnaast verzorgde WHOP goes pop elke middag een optreden tijdens de lunch.

Niet alleen bewoners van het zorgcentrum namen deel aan de activiteiten, maandagochtend en dinsdag de gehele dag sloten leerlingen van Regenboog De Staart en De Wereldwijzer aan. Groep 3 van Regenboog De Staart ging samen met de bewoners aan de slag met moodboards. Bovenbouwleerlingen van beide scholen namen deel aan teken-, schilder en fotografie workshops. Samen kwamen zij tot de mooiste creaties, ontstonden er bijzondere gesprekken en kwam de wijk letterlijk een stukje dichter bij elkaar.

 

Groen doet goed

De deelnemende bovenbouwleerlingen hebben tijdens de Cultuur Camping nog een extra 

Moestuin

uitstapje gemaakt. Zij zijn naast de creatieve en muzikale workshops in de thema's groen en voeding gedoken. Groepen 6 en 7 van Regenboog De Staart en groepen 5 en 6 van de Wereldwijzer brachten daarom een bezoek aan Moestuin De Terp. Daar kregen zij een rondleiding langs de verschillende gewassen die in de bakken staan en mochten ze proeven van al het lekkers dat er groeit. Ook kreeg elke school 4 bakken waar zij zelf plantjes in mochten zetten om zo te ontdekken hoe alle groenten die je normaal in de supermarkt koopt, nu eigenlijk groeien. Met een mand vol groenten uit de moestuin gingen de kinderen vervolgens naar de Cultuur Camping om daar met deze oogst aan de slag te gaan tijdens de creatieve workshops.

 

De Keuken van: de Staart

De woensdag stond voor een groot deel in het teken van de afronding van het BoekpresentatieToppie-project 'De Keuken van: de Staart'. Na een ochtend vol oud-Hollandse spelletjes werd de tent klaargemaakt voor een heuse boekpresentatie.

De afgelopen maanden hebben 12 koks en 11 kinderen uit de wijk de Staart deelgenomen aan het project 'De Keuken van: de Staart' van Toppie Dordrecht. Kinderen en koks uit de wijk ontdekten samen hoe je van familierecepten een echt kookboek maakt. Hierbij stond ontmoeting en het samenbrengen van jong én oud en verschillende culturen centraal.

Uit handen van wethouder Tanja de Jonge kregen de kinderen en de koks hun eigen kookboek overhandigd. Vol trots bladerden zij door het boek waar naast recepten ook de verhalen achter de gerechten te vinden zijn. Met een feestelijke borrel, een echte modeshow en een foto-expositie werd de boekpresentatie en daarmee ook de Cultuur Camping afgesloten.

 

De Cultuur Camping Dordrecht werd georganiseerd door SOC in samenwerking met woon- en zorgcentrum De Merwelanden en medewerking van GGD Dordrecht en Duurzaamheidscentrum Weizigt. Het kookboek 'De Keuken van: de Staart' is een project van Toppie Dordrecht. Toppie Dordrecht is een initiatief van: Fitmakers, SOC, Duurzaamheidscentrum Weizigt, Speelotheek Pip en Zo, GGD Zuid-Holland Zuid, Biesboschcentrum Dordrecht, Dordt Sport en Bibliotheek AanZet.

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl