Spring naar inhoud

Bijzondere editie Dordt Schoon enorm succes

Twee weken terug vond de jaarlijkse actieweek Dordt Schoon plaats. Vanwege de coronamaatregelen zag deze week er anders uit dan anders, maar was daarom niet een minder groot succes. Van 20 tot en met 27 maart staken ruim 500 Dordtenaren de handen uit de mouwen voor een schone stad.


Kidsclub

Foto: Kidsclub Wijk voor Wijk met kinderburgemeester Lucas van Dijk - Fotograaf: Jeroen Niemeijer

 

Net zoals elk jaar ging op de Landelijke Opschoondag actieweek Dordt Schoon van start. Anders dan voorgaande jaren was de opzet van deze week. Waar normaal allerlei acties georganiseerd worden door heel de stad, maakten we nu een ommetje, een ommetje Dordt Schoon. Tijdens het wandelen ruimden de deelnemers het zwerfvuil wat zij tegenkwamen op. Want in de buitenlucht bewegen én tegelijkertijd zwerfafval opruimen, zorgt voor een schone stad en een goed gevoel.

Op 19 verschillende uitgiftepunten in de stad, én bij Weizigt, konden Dordtenaren tijdens Dordt Schoon een grijper ophalen om te gebruiken tijdens hun ommetje. Dit was een groot succes, ruim 500 mensen pikten een grijper op. Een groot deel hiervan besloot om zich vervolgens gelijk als Dordtse Doorpakker aan te melden. Ook kinderen waren goed vertegenwoordigd. Enthousiaste junior-Doorpakker Xavi (7 jaar) kreeg zijn klas op de basisschool De Meridiaan aan het afvalgrijpen en mocht in gesprek met burgemeester Kolff over afval op straat. In de wijk Crabbehof ging kinderburgemeester Lucas van Dijk aan de slag met de Kidsclub van Wijk voor Wijk.

Kortom, er is de afgelopen week ontzettend hard gewerkt. Samen hebben we stad weer een stukje schoner gemaakt. Laten we dat vooral zo houden!

 

Fotowedstrijd

Om deze bijzondere editie een feestelijk tintje te geven, kon iedereen een leuke, grappige, bijzondere foto van zijn of haar ommetje Dordt Schoon insturen. De foto van Carin van Toorn en Irene de Groot is als winnaar uit de bus gerold. 'Dordrecht heeft een bijzonder plekje in ons hart. Daarom maken we samen de stad een stukje schoner. Daarnaast zijn we lekker in beweging en maken we her en der een praatje.'

Carin en Irene winnen een mooie én handige tas om hun afvalgrijper in op te bergen. 


Carin en Irene

Foto: Carin van Toorn en Irene de Groot

 

Ook afval opruimen?

Wil jij zelf ook aan de slag en een steentje bijdragen aan een schonere stad? Bij Duurzaamheidscentrum Weizigt kun je verschillende materialen lenen om het opruimen nog gemakkelijker te maken. Alle informatie over het lenen van materialen, vind je op hier. Op de Facebookpagina Dordtse Doorpakkers vind je berichten van andere Dordtenaren die zich vrijwillig inzetten voor een schone stad.


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl