Spring naar inhoud

Beweegroute Roer-je-Staart geopend

Hou jij van natuur en beweging? Dan is de beweegroute 'Roer-je-Staart' echt iets voor jou. Vanmiddag heeft wethouder Marco Stam de route geopend. Roer-je-Staart is een wandelroute met beweegopdrachten voor jong en oud.

 

De route is twee kilometer lang. Op borden staan tekeningen, interessante natuurweetjes en beweegopdrachten. Bewoners van woon- en zorgcentrum De Merwelanden en leerlingen van De Regenboog hebben de route samen ontworpen.


Beweegroute

 

Groene wijk

De Staart is een mooie, groene wijk langs het Wantij. Het gebied heeft veel mogelijkheden om buiten te spelen en te wandelen. De wijk grenst aan de Hollandse Biesbosch. Een echte natuurwijk dus, met bijzondere dieren in de buurt, zoals de boommarter en de visarend. De beweegroute is een leuke activiteit om in je vakantie eens te doen. Zo ontdek je ook veel moois dat de wijk te bieden heeft. En ondertussen ben je in beweging. Meer info op www.groenblauwdordrecht.nl.

 

Kidsbeweegroute

Roer-je-Staart is de eerste Kidsbeweegroute van Dordrecht. Er zijn nu 16 Kidsbeweegroutes in Nederland. 'Roer-je-Staart' is een initiatief vanuit het programma Doe ff Gezond en de opgave Groenblauwe Stad. Doe ff Gezond stimuleert een gezonde en actieve leefstijl bij kinderen van 0 tot 12 jaar. Het laat zien hoe leuk en lekker dat is.


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH Dordrecht



Factuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl