Spring naar inhoud

Actiedag ‘Alleen Samen Present’

Op donderdag 21 mei (Hemelvaartsdag) wordt onder de vlag van Licht voor Dordt een ‘coronaproof’ actiedag georganiseerd door stichting Present en Missie Dordt. Weizigt werkt mee aan deze bijzondere actiedag.

 

Initiatiefnemers van de dag zijn de stichting Present en Missie Dordt. “Donderdag 21 mei is een bijzondere feestdag. En dat in een tijd waarin feestvieren best lastig is en ontmoetingen niet meer van zelfsprekend zijn. Juist deze dag willen we aangrijpen om om te zien naar elkaar en dienstbaar te zijn aan de stad.” aldus Tineke Geertsma, coördinator van de stichting Present.

  

Leanne Stange, werkzaam bij  Duurzaamheidscentrum Weizigt voor ‘Wij maken Dordt Schoon’  reageert enthousiast op het initiatief tot een ‘coronaproof’ actiedag, waarop vuilprikken één van de concrete activiteiten is. “Het is mooi dat we door middel van deze actiedag Dordrecht weer een beetje schoner maken. Daarvoor willen we graag materiaal uitlenen. We hopen tal van Dordtse Doorpakkers te mogen begroeten.”

 

Licht voor Dordt


Meedoen is eenvoudig. Je kan jezelf aanmelden met een zelf bedacht initiatief, waarmee je een ander helpt of dienstbaar bent aan de stad. Dat kan van alles zijn. Van het bakken van taarten voor een verzorgingstehuis tot het oplaten van een vlieger met een bemoedigende tekst.


Ook kan je aansluiten bij bestaande acties die op het inschrijfformulier worden voorgesteld. Van ramen zemen tot vuilnis prikken, van taarten bakken tot tuintjes onkruidvrij maken. Dit zijn coronaproof acties, waar maximaal drie personen op in kunnen schrijven. Deelnemers dienen uiteraard alle RIVM richtlijnen in acht te nemen.

 

Op www.lichtvoordordt.nl/actiedag vind je alle informatie, een filmpje en kun je je gelijk ook aanmelden. Alle deelnemers krijgen gratis een herkenbaar Licht voor Dordt hesje cadeau (zolang de voorraad strekt).Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl