Spring naar inhoud

7 juni: Schaapscheerfeest op de Stadsboerderij

Op woensdagmiddag 7 juni zullen de 7 schapen van de Stadsboerderij van Weizigt geschoren worden door een professionele schaapscheerder. Dit moment is een feestelijk viering met allerlei Oud Hollandse activiteiten voor jong én oud.


Schapen scheren

Elk voorjaar moeten de 7 schapen die rondlopen op de Stadsboerderij worden geschoren. Het proces van het schapenscheren is een bijzondere bezienswaardigheid dat alleen gedaan kan worden door een professionele schapenscheerder. Op 7 juni tussen 13:00 en 16:00 zullen de schapen op het middenplein worden geschoren. Ondertussen zal de schapenscheerder het een en ander uitleggen over het proces.


Feestelijke activiteiten

Deze woensdagmiddag is er veel meer te doen bij Weizigt. We maken er een feestelijke viering van. Zo zijn er allerlei Oud Hollandse spelletjes, is er een springkussen aanwezig , kan je meedoen aan een workshop wol vilten of kunnen de kinderen een schaapmasker knutselen.


Het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt is open van 09:00 tot 17:00 uur en het Schapenscheerfeest vindt plaats tussen 13:00 en 16:00 uur.


Toegang en deelname aan de activiteiten is gratis. Alle activiteiten vinden plaats op het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt. Voor meer informatie over de activiteiten van Weizigt kijk je op www.weizigt.nl.ssss

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl