Spring naar inhoud

100.000ste bezoeker voor Weizigt

De 100.000ste bezoeker van dit jaar liep woensdag 7 september tegen het einde van de middag het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt op.Wethouder Tanja de Jonge verwelkomde deze bijzondere gasten met bloemen en felicitaties.

 

Els van der Wolf uit Dordrecht komt regelmatig op de Stadsboerderij. Samen met haar kleinzoon Robin van vier bezoekt zij de dieren. De favoriete dieren van Robin zijn de koeien Robijn en Onyx. Op het moment dat zij bij de boerderij zijn, staan de koeien al binnen en kan hij ze van heel dichtbij bekijken.

Bij de boerderij wordt Els verrast door wethouder Tanja de Jonge en Stefan Oosterhof, teamleider van Weizigt. Zij blijkt de 100.000ste bezoeker van dit jaar te zijn. Met een grote glimlach neemt zij de bloemen in ontvangst. 'Wat een leuke verrassing', aldus Els.

Na het nemen van de foto kon Robin niet wachten om naar binnen te gaan om de koeien gedag te zeggen.

Bezoekerstellers 

Weizigt houdt met behulp van digitale sensoren die bij beide ingangen van het terrein en het Aquarama bevestigd zijn, bij hoeveel individuele bezoekers het centrum dagelijks ontvangt. Deze aantallen worden met 4% gecorrigeerd om zo de eigen medewerkers en leveranciers ruimschoots buiten de telling te houden. Met behulp van deze sensoren is vorig jaar een bezoekersaantal gemeten van ruim 130.000. Hiertoe behoort iedereen die met een recreatief en/of educatief doel het terrein bezocht heeft. Dit jaar verwacht Weizigt dat ongeveer 150.000 personen een bezoek aan Weizigt zullen brengen. Door de Coronamaatregelen is Weizigt in 2021 een aantal maanden gesloten geweest. Hierdoor is het bezoekersaantal lager dan normaal.         100.000ste

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl