Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Evenementen 18-04 Platform Duurzaam Dordrecht organiseert Voedselcafé

18-04 Platform Duurzaam Dordrecht organiseert Voedselcafé

Wat ligt er op je bord? Platform Duurzaam Dordrecht organiseert voedselcafé over gezonde en duurzame voeding.

 

We kiezen steeds vaker voor biologische producten, maar wat is nou echt gezonde voeding en wat betekent dit voor de natuur?
Immers zonder goede natuur, geen gezonde voeding; zonder gezonde voeding, geen goede gezondheid. Diëtist Margje Vlasveld spreekt hierover woensdag 18 april in het Voedselcafé van het Platform Duurzaam Dordrecht.

De laatste jaren wordt veel geschreven en gesproken over voeding, maar dat heeft het er allemaal niet duidelijker op gemaakt wat wel of niet goed is. Moeten we superfoods eten, wel of geen brood of gluten of koolhydraten en zeker minder vlees? En is biologisch goed of biodynamisch beter? Diëtiste Margje Vlasveldweet: ,,Er bestaat geen dieet of voedingsadvies dat goed is voor iedereen, want ieder mens is uniek.”

 

Antroposofie
Voor Vlasveld is antroposofie een inspiratiebron. Zij werkt vanuit een holistische visie op voeding, met de menselijke natuur en duurzame voeding als uitgangspunt.
Zij deelt haar kennis over voeding, ziekte en gezondheid en vele jaren praktijkervaring graag om mensen te helpen bij het maken van bewuste keuzes. De antroposofische
visie op voeding is daarbij zeer behulpzaam, juist als het ingewikkeld wordt en veel “gewone voeding” niet meer kan. Zij is lid van de Nederlandse vereniging voor
diëtisten werkzaam vanuit de antroposofie (NVDA). 

Proeven en vragen

Tijdens het Voedselcafé presenteren diverse koks hun lentehapjes en gaan over hun recepten en ingrediënten in gesprek met Margje Vlasveld. Natuurlijk zijn de lentehapjes
ook te proeven. Vragen aan Margje Vlasveld kunnen ook al per mail worden gesteld. Zij bundelt de antwoorden waar mogelijk al in haar presentatie: info@de-meermin.nl

Heb je een duurzaam initiatief, een eetgroep, cursus, workshop of bijeenkomst? Er is ruimte om te pitchen. Laat het weten op het aanmeldformulier.

 

Gratis toegang

Het Voedselcafé (20.00 tot 22.00 uur) vindt plaats in Duurzaamheidscentrum Weizigt aan het Van Baerleplantsoen. Inloop vanaf 19.30 uur.
Toegang is gratis. Aanmelden kan hier.

 
Contactpersoon Jan Janssen
Locatie Koetshuis Weizigt, Van Baerleplantsoen 30, Dordrecht
Website http://www.platformduurzaamdordrecht.nl
Datum 18-4-2018
Openingstijden 20.00 uur - 22.00 uur
Toegangsprijzen Gratis, op aanmelding
 

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant
  • Genieten van lokale producten!                         www.rechtstreex.nl


Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl