Spring naar inhoud

07-02 Warmetruiendag 2020

Vrijdag 07 februari trekken wij een warme trui aan, zodat de verwarming een graadje lager kan. Daarmee besparen we namelijk 6% energie! Met Warmetruiendag kun je op een leuke en simpele manier een steentje bijdragen aan een beter klimaat. Om Warmetruiendag nog een stukje vrolijker te maken, organiseert Duurzaamheidscentrum Weizigt vrijdag 7 februari leuke, leerzame, actieve en bovenal warme activiteiten voor leerlingen van de Auris Ammanschool.

Waarom een warme trui?

Vanaf 2007 organiseert Klimaatverbond Nederland de Warmetruiendag: een energiebesparingsactie met als motto 'de groenste energie is de energie die je niet gebruikt!'. Op deze nationale dag van de energiebesparing zetten mensen de thermostaat massaal minimaal één graad lager en besparen zo, per graad, 6% energie en dus 6% CO2. De trui staat op deze dag symbool voor wat we samen zélf kunnen doen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. En dat we iets doen is hard nodig! Aan de slag dus!


Programma 

De leerlingen van Auris Ammanschool krijgen een speciale versie van de Energieles. De les wordt namelijk aangevuld met een feestelijke quiz, mét quizmaster, warme chocolademelk met een koekje en een duurzaam presentje voor thuis.


Aanmelden

Tijdens de komende editie van de Warme Truiendag bieden we alleen de leerlingen van de Auris Ammanschool deze les aan. Maar... lijkt het jou nou ook leuk om met je klas iets speciaals te doen op Warmetruiendag? 

Kijk op www.warmetruiendag.nl voor allerlei ideeën om op school ook Warmetruiendag te vieren.

Zou je volgend jaar graag met je leerlingen bij Weizigt langskomen op Warmetruiendag? Stuur ons dan een e-mail via educatieweizigt@dordrecht.nl.
Website www.weizigt.nl
Datum 7-2-2020
 

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl