Spring naar inhoud

02-10 Workshop Composteren in de stad - VOL!

VOL! Aanmelden voor deze activiteit is helaas niet meer mogelijk. 

Leer alle beginselen van composteren!


Kook je of heb je een tuin? Dan heb je groente- fruit- en tuinafval. Je kunt dit gft-afval wel inleveren maar dat is eigenlijk zonde, want iedereen kan het omzetten in nieuw voedsel voor (kamer)planten. Je (moes)tuin, balkon of de tuin van een ander zal er van opleven! Compost verbetert namelijk de structuur van de grond én levert voedingsstoffen voor de planten. 

Maar compost... dat maak je toch door zo'n enorme grote hoop op je moestuin te starten? Dat kan, maar er zijn nog meer manieren om planten-goud te maken. Iedereen kan composteren. Ongeacht de beschikbare ruimte en de hoeveelheid afval die je hebt. Geen tuin? Geen probleem! Warm composteren, koud composteren, composthoop, compost-ton, bokashi, wormenbak... Wat is het allemaal precies en wat past bij jou? Tijdens de workshop 'Composteren in de stad' maak je kennis met alle varianten en leer je de beginselen van het composteren in de tuin.

Ben je zelf al een beetje begonnen maar loop je ergens tegenaan? Neem een bakje compost mee naar de workshop en stel al je vragen!

Wie geeft de workshop?

Composteren in de stad wordt gegeven door Caroline de Vlaam.
Als iemand je kan overtuigen om aan de slag te gaan met composteren, is het Caroline! Als oprichter van de Compostclub NL geeft zij workshops door het hele land over het belang en het plezier van composteren. "Iedereen heeft organisch afval. Zeker als je een tuin hebt is zelf composteren interessant en leuk om te doen. Het is een belangrijk onderdeel van de kringloop in je huishouden." Volg Caroline via
Compostclub NL: www.Facebook.com/CompostclubNL


Locatie, datum en tijd
De workshops vinden plaats op vrijdag 2 oktober bij Duurzaamheidscentrum Weizigt, in de Presentatieruimte op de Stadsboerderij en deels buiten bij de composthopen op het terrein.

Je kunt kiezen uit twee tijdstippen:

  • Ochtend: 10.00 uur – 12.00 uur
  • Middag: 13.30 uur – 15.30 uur

Aanmelden
Er zijn geen kosten verbonden aan de workshop. Aanmelden is wel verplicht, er is per workshop plek voor maximaal 10 deelnemers.
Meedoen? Stuur een mail naar: weizigt@dordrecht.nl en geef daarin aan of je de ochtend of middag workshop wilt bijwonen.Contactpersoon Susanne Stolk
Locatie Duurzaamheidscentrum Weizigt, Van Baerleplantsoen 30, Dordrecht
Website www.weizigt.nl
Datum 2-10-2020
Openingstijden 10.00 uur - 12.00 uur & 13.30 uur - 15.30 uur
Toegangsprijzen Gratis, graag wel vooraf aanmelden via weizigt@dordrecht.nl
 

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl