Spring naar inhoud

Zwijndrechtse leerlingen geven afval nieuw leven

AfvalbergbeestRestmateriaal in de prullenbak? Niet als het aan Afvaljuf Carolien Adriaansche ligt. Samen met de leerlingen van groep 5 toverde ze donderdag afvalmateriaal om tot de meest creatieve fantasiebeesten. De workshop werd georganiseerd door Duurzaamheidscentrum Weizigt in het kader van het nieuwe programma 'Onze schone school'. Het programma laat kinderen kennis maken met het thema zwerfvuil. De creatieve workshop sluit goed aan bij de gastles die de klas eerder al kreeg over dit onderwerp. Tijdens het knutselen blijkt dat deze gastles bij veel leerlingen nog vers in het geheugen zit en ze extra enthousiast heeft gemaakt om aan de slag te gaan met het zwerfvuilvrij maken van de omgeving van de school. Elke week krijgt een tweetal leerlingen dan ook de taak zwerfvuil op te ruimen, een klusje dat enthousiast opgepakt wordt. 'We doen onze hesjes aan en maken samen het schoolplein helemaal schoon!'


Het programma 'Onze schone school' is dit najaar van start gegaan in Zwijndrecht. Vijf Zwijndrechtse basisscholen hebben zich hiervoor al aangemeld. Wilt u ook aansluiten met uw school? Neem voor meer informatie en om u aan te melden contact op met Saskia den Ouden via weizigt@dordrecht.nl of telefonisch via (078) 770 4413.


Donderdag 26 november stond voor groep 5 van PCBS Margrietschool in Zwijndrecht de speciale workshop 'Afvalbergbeest' op het programma. Met behulp van verschillende soorten afvalmateriaal knutselden de kinderen de mooiste fantasiebeesten in elkaar en gaven daarmee het afval een tweede leven.

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl