Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Zes gezonde biggetjes geboren

Weizigts Biggen


Zaterdag 6 januari om 15:15 uur zijn er zes gezonde biggetjes geboren op de Stadsboerderij. Het zijn vijf beertjes (mannetjes) en één zeugje (vrouwtje) en ze hebben gouden gloed over hun roze, gestippelde of gevlekte vachtjes.

Hun staartjes krullen vrolijk als ze door de stal heen lopen. Moeder Babe geeft haar biggen goed te drinken. Ze laat bezoekers gerust toekijken hoe de biggetjes rondhuppelen in de stal of slapen onder de warmtelamp. Wanneer ze vindt dat de biggen rust nodig hebben, knort ze wat en legt ze gewoon wat stro voor de slaapplek van haar ‘koters’. Slim bedacht, of niet? Maar over het algemeen is Babe heel gastvrij en laat ze graag zien hoe trots ze is op wat ze dit weekend gebaard heeft! Hieronder zie je vast wat foto's en een video van Weizigts roze trots. 

 

De biggetjes trekken veel aandacht op de Stadsboerderij, bijna iedereen zou wel zo’n roze wonderknuffeltje mee naar huis willen nemen! Ze worden als ze wat ouder zijn naar andere boerderijen gebracht, omdat er bij Weizigt niet voldoende plaats is voor nog eens zes grote varkens, naast de twee varkens die we al hebben.


Zoals altijd is Weizigt van 09:00 tot 17:00 uur geopend, dus genoeg tijd om op kraamvisite te komen! 

Weizigts Biggetjes

Weizigts Biggetjes

Weizigts Biggetjes

Weizigts BiggetjesRuim een week na de geboorte zien de snoetjes er zo uit: 

Weizigts Biggen

Weizigts Biggen 

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl