Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Wethouder Reynvaan en Kees Thies zijn schapetrots op Dordtse Doorpakkers

Dordtse DoorpakkersHet aantal Dordtse Doorpakkers is in korte tijd gegroeid tot ruim 400 en overal in de stad worden de werkzaamheden van de Doorpakkers opgemerkt. De opgeruimde gebieden blijven ook echt steeds vaker schoon. Dit succes werd woensdagmiddag in Huiskamercafé Fluitekruid gevierd met een feestelijke bijeenkomst.

Centraal tijdens deze bijeenkomst stonden de inspanningen van een Doorpakker in het bijzonder: Tony Bruys. Met zijn creatieve ideeën maakt hij Dordtenaren bewust van het zwerfvuil en geeft hij het probleem een positieve draai. Als hoogtepunt van de bijeenkomst werd zijn nieuwe creatie, 'The Cleaning Dutchman', onthuld én gedoopt in het bijzijn van wethouder Rinette Reynvaan en journalist Kees Thies.

'Dordtse Doorpakkers zijn mensen die niet denken aan 'ik' maar aan 'ons'. Zij hoeven niet elke avond op tv of prijzen te winnen maar doen gewoon in stilte hun werk voor onze planeet', aldus Kees Thies. 'Dat maakt mij schapetrots op onze Doorpakkers', vult wethouder Reynvaan aan. Bekijk hier een sfeerimpressie van de bijeenkomst.

 

Wil jij je ook inzetten voor een schoner Dordrecht? Haal een gratis afvalgrijper bij Duurzaamheidscentrum Weizigt en sluit je ook aan bij de Dordtse Doorpakkers. Alle informatie, tips en advies over het opruimen van zwerfafval vind je hier.


Foto: wethouder Reynvaan feliciteert Tony Bruys met de onthulling van zijn kunstwerk.


Woensdag 2 september organiseerde Duurzaamheidscentrum Weizigt een speciale feestelijke bijeenkomst voor de Dordtse Doorpakkers. Deze actieve Dordtenaren die vrijwillig zwerfvuil opruimen in hun woonomgeving werden getrakteerd op een bijzondere middag. Wethouder Rinette Reynvaan complimenteerde de Dordtse Doorpakkers met het succes van hun werkzaamheden.

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl