Spring naar inhoud

Werkzaamheden kruising Krispijnseweg – Van Baerlestraat

De stoplichten aan het kruispunt verdwijnen. De rijbanen voor autoverkeer worden smaller doordat de opstelstroken voor de stoplichten ook weggaan. De smallere rijbanen en de bocht in de weg hebben als doel dat het autoverkeer langzamer gaat rijden. Ter hoogte van de afslag naar het Van Baerleplantsoen komt een zebrapad. Net na de Hooftstraat en net voor de Van Baerlestraat komen busdrempels.

De gemeente verbreedt de fietspaden tussen de Hoofstraat en het Van Baerleplantsoen (aan de kant van Weizigt) en tussen het Van Baerleplantsoen en de Hugo de Grootlaan (aan de kant van de Van Baerlestraat). PDF-bestandBekijk hier het ontwerp van de kruising. (1160 kB)Verkeersmaatregelen

Het werk wordt in PDF-bestandfasen (585 kB) uitgevoerd:


  • Eerste fase: Een deel van de Krispijnseweg wordt in twee richtingen afgesloten en doorgaand verkeer rijdt via de route Bosboom Toussaintstraat, Brouwersdijk, Weeskinderendijk Beneden, Dokweg en Havenstraat.  
  • Tweede fase: De kruising bij de Van Baerlestraat is afgesloten. Het eenrichtingsverkeer in het laatste deel van deze straat vervalt daarom tijdelijk. Verkeer van de Krispijnseweg naar de Spuiweg hoeft dan niet meer om te rijden. Andersom geldt de omleiding nog wel.
  • Derde fase: De kruising bij de Hugo De Grootlaan afgesloten. Die straat is dan te bereiken via de route de route Bosboom Toussaintstraat, Brouwersdijk.
    Tijdens de werkzaamheden blijft de Krispijntunnel open voor bestemmingsverkeer. Fietsers worden langs de werkzaamheden geleid.

Gevolgen voor bezoekers Weizigt

De werkzaamheden tijdens fase 1 zullen voor Weizigt de meeste overlast veroorzaken. Deze fase duurt tot ongeveer half september. Weizigt blijft wel gewoon bereikbaar voor voetgangers en fietsers. Automobilisten en bussen worden verzocht via de Erasmuslaan en de Vlietweg te rijden. Zie het plattegrondje hieronder.


Betere doorstroming

Zonder verkeerslichten wordt de doorstroming van verkeer beter. De gemeente heeft in 2008 met de verkeerslichtennota ‘Doordacht Geregeld’ besloten om afgeschreven verkeerslichten weg te halen. Dit kan alleen als de verkeersdrukte het toelaat en mensen goed kunnen oversteken. Met de nieuwe inrichting van de kruising Krispijnseweg – Van Baerlestraat is dat het geval.

Wij hopen op jullie begrip voor de situatie!

Plattegrond omleiding


De kruising Krispijnseweg – Van Baerlestraat krijgt een nieuwe inrichting. Het werk start op 18 augustus en duurt naar verwachting tot 20 oktober. Autoverkeer wordt omgeleid via de route Bosboom Toussaintstraat, Brouwersdijk, Weeskinderendijk Beneden, Dokweg en Havenstraat.

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl