Spring naar inhoud

Weizigt viert op 28 mei haar 40ste verjaardag, kom je ook?

Duurzaamheidscentrum Weizigt bestaat 40 jaar en dat laten we natuurlijk niet zomaar voorbij gaan! Op zondag 28 mei tussen 12.00 uur en 17.00 uur vieren wij groot feest. Er worden allerlei leuke, gratis én educatieve activiteiten georganiseerd voor jong én oud. Hieronder vind je wat je allemaal kunt gaan doen die dag:

 

40 jaar WeizigtKoetshuis

Op het grasveld naast het Koetshuis wordt een kruiwagenrace gehouden en kun je je officiële kruiwagenrijbewijs halen. Bij de vooringang staan kraampjes waar je informatie, folders en leuke hebbedingetjes van Weizigt kunt krijgen. Ook Platform Duurzaam Dordrecht is aanwezig.

In de Paardenstal van het Koetshuis kun je kijken naar een presentatie over 40 jaar Weizigt. Deze presentatie is samengesteld door onze oudste vrijwilliger. Ook de tentoonstelling over de restauratie van het Koetshuis is daar te bezichtigen. In de Koetsruimte zal preparateur Bas Perdijk een buizerd prepareren, waarbij zijn assistent een toelichting zal geven. Van 14.00 uur tot 16.00 uur zal er in dezelfde ruimte een optreden van het Polderwielkoor plaats vinden. Aan de achterzijde van het Koetshuis wordt een demonstratie 'zuurdesembrood bakken' verzorgd door bakker Jaap Korteweg van Broodcafé Jaap, waar je ook allerlei lekkers kunnen kopen.

 

Terras Koetshuis
Op het terras staan cateraars Loffelijk en Saté Lounge waar je lekkere biologisch hapjes kunt kopen. Op het Terras kan ook gekleid worden.

 

Aquarama
Bij het Aquarama kun je waterdiertjes vangen met samen met de natuurgidsen van IVN. Ook is er een waterhoek waar alles over het NAP wordt verteld.

 

Klimaatkas

Voor een kopje kruidenthee van kruiden uit eigen tuin en wat lekkers kun je terecht in de Klimaatkas. Daarnaast kan je je eigen energie opwekken op de energiefietsen.

 

Bijenstal
Bij de Bijenstal vertelt de imker alles over de kleine maar superslimme bijen. Een aantal meter verderop in de Kringlooptuin kun je speuren naar kleine beestjes en meedoen aan de dierengeluidenquiz mét prijs. Tot slot is er ook nog een Zintuigenpad: geblinddoekt volg je een bepaald traject. Voel, ruik, hoor en niet stiekem spieken! 

 

Vogeleiland
Op het Vogeleiland kun je knutselen, deelnemen aan een vogelquiz en een film bekijken.

 

Stadsboerderij

Op de Stadsboerderij worden de schapen geschoren. Ook wordt er gedemonstreerd hoe de wol verwerkt wordt door het te spinnen en te vilten. De jonge bezoekertjes kunnen deelnemen aan allerlei spelletjes als 'schuimschaapje scheren', 'ezeltje prik', hoefijzers verven en spijker slaan. In het leslokaal worden braakballen van uilen uitgepluisd. Ook kun je je laten schminken. De knuffelweides zijn uiteraard ook geopend en van 12:00 uur tot 17:00 uur toegankelijk.

 

Bezoekers worden welkom geheten door een steltloper en er hobbelt een (bijna) echte kameel over het terrein.
Kortom, een beestachtig leuke feestdag voor jong én oud! Jij komt toch ook?


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH Dordrecht



Factuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl