Spring naar inhoud

Weizigt viert het voorjaar met de leukste vakantieactiviteiten

Het is voorjaar en de meivakantie is begonnen! Weizigt heeft dan ook weer de allerleukste vakantieactiviteiten op het programma staan. Maak bijvoorbeeld je eigen mini-tuintje, kom waterdiertjes vangen, doe mee aan allerlei waterspelletjes en vier de lente tijdens onze Boerderijmiddag. Kortom, vervelen is er niet bij deze meivakantie!

 

Poster meivakantieWe starten woensdag 25 april met de workshop Junior Dierverzorger. Ben jij een echte dierenvriend en wil je leren hoe je nou precies met verschillende boerderijdieren om moet gaan en hoe je ze het beste kan verzorgen? Dan is deze workshop echt iets voor jou! Donderdag 26 april dagen de natuurgidsen van IVN je uit je fantasie te gebruiken. Maak van allerlei natuurlijke materialen je eigen ontworpen mini-tuintje.

Dinsdag 1 mei organiseert onze imker Meta de workshop Bezig met Bijen. Rol een waskaarsjes, neem een kijkje in de Bijenstal en leer alles over dit wonderlijke volkje.

Woensdagmiddag 2 mei is het feest op de Stadsboerderij. Het is lente en dat vieren we met allerlei leuke, gratis activiteiten en spelletjes. Ook worden onze schapen geschoren, het wollen winterjasje kan weer uit! Donderdag 3 mei duiken we het water in en gaan we samen met de natuurgidsen van IVN op zoek naar waterdiertjes. Weet jij wat er allemaal leeft onder het wateroppervlak? We sluiten het programma met de Waterspelen op woensdagmiddag 9 mei. Deze middag, georganiseerd in het kader van de Week van Ons Water, staat helemaal in het teken van water. Tijdens deze gratis activiteitenmiddag kun je proefjes en spelletjes doen, knutselen en lekker actief aan de slag. Het belooft een spetterend feest te worden!

 

Jij viert je meivakantie toch ook bij Weizigt? De workshop Junior Dierverzorging kost €10,- en de workshop Bezig met Bijen kost €5,-. De workshops van IVN Dordrecht zijn gratis. Aan alle workshops kunnen 15 kinderen deelnemen. Meld je dus snel aan via weizigt@dordrecht.nl. Deelname aan de Waterspelen en de Boerderijmiddag is gratis en aanmelden is niet nodig. Voor alle informatie over de vakantieactiviteiten kijk je op www.weizigt.nl.


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl