Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Weizigt verzorgt workshop tijdens masterclass pabo

WaterbakDuurzaam is een thema dat steeds belangrijker wordt en waar steeds meer aandacht aan wordt besteed, zo ook in het klaslokaal. Maar wat is duurzaamheid nou precies en hoe kunnen we kinderen enthousiast maken voor dit thema?

In het kader van het project Wetenschap & Technologie van Inholland maakten pabostudenten en docenten en leerkrachten basisonderwijs kennis met de praktische mogelijkheden die er zijn om duurzaamheid te werken in het lesprogramma.

Middels verschillende workshops en een lezing door Andre Hamer, programmamanager Duurzame Pabo, kregen de aanwezigen handvatten aangereikt om het onderwerp op een aantrekelijke manier te kunnen presenteren aan leerlingen.

Duurzaamheidscentrum Weizigt liet zien dat met verschillende concrete materialen, die te leen zijn bij Weizigt, lessen over water, energie en afval een stuk levendiger én duurzamer gemaakt kunnen worden. Een goed voorbeeld daarvan is de 3D-waterkaart van Nederland die Weizigt tijdens de masterclass presenteerde. Daarin kan op een simpele, leuke en actieve manier duidelijk gemaakt worden hoe Nederland ervoor staat op het gebied van waterveiligheid.


Meer informatie over het aanbod van Duurzaamheidscentrum Weizigt is hier te vinden.

Woensdag 25 november organiseerde de pabo van Inholland in Dordrecht een speciale informatieve masterclass met als thema 'Duurzaamheid in de klas'. Duurzaamheidscentrum Weizigt was aanwezig om een workshop te geven over de thema's water, energie en afval.

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl