Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Weizigt verwelkomt lammetje kleinste schapenras op Stadsboerderij

Dinsdagochtend 13 maart is op Stadsboerderij Weizigt een Ouessant-lammetje geboren. Het lam, een wit rammetje, en zijn moeder maken het goed.

 

De Ouessant is het kleinste schapenras ter wereld. Het lammetje is dan ook ongeveer net zo groot als een pak suiker, maar al erg sterk. Vlak voor het middaguur zette moeder schaap het witte mini-schaapje op eigen houtje op de wereld. Het begon al snel te drinken bij zijn moeder en vrolijk rond te scharrelen.

 

Ouessant lammetje


Foto: Tonny Piket


De naam Ouessant komt van een klein eiland ten westen van Frankrijk, Île d’ Ouessant, en betekent vrij vertaald 'westerling'. Je spreekt de naam uit als oe-es-sant. De schapen worden ongeveer 45 centimeter hoog en wegen maximaal 20 kilo. Ouessanten zijn maar klein maar brengen in verhouding tot hun lichaamsgewicht veel wol op. Ze kunnen 10 tot maximaal 15 jaar oud worden en zijn hele makkelijke, rustige dieren.

 

Het lammetje staat voor nu nog even bij zijn moeder in de stal om aan elkaar te wennen. Zodra het weer wat mooier wordt, mogen ze lekker samen naar buiten.

 

Wil je op kraambezoek komen? De Stadsboerderij is, net als de rest van het terrein, elke dag geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur en gratis toegankelijk.


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl