Spring naar inhoud

Weizigt verrast 100.000ste bezoeker

29-08-2018

Woensdagmiddag 29 augustus heeft Duurzaamheidscentrum Weizigt aan het begin van de middag de 100.000ste bezoeker van dit jaar mogen verwelkomen. Met cadeautjes, bloemen en felicitaties werden de bijzondere gasten door wethouder Rik van der Linden feestelijk onthaald.

100.000ste bezoeker Weizigt


Kees en Joke van Gils uit Zevenbergschen Hoek zitten net even uit te rusten in de Klimaatzone van Stadsboerderij Weizigt als zij plots verrast worden door wethouder Rik van der Linden en Nicole van Straaten, teamleider van Weizigt. 'Van harte gefeliciteerd! Wij mogen jullie vertellen dat jullie als 100.000ste dit jaar het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt bezoeken.' Om dit te vieren overhandigt de wethouder hen een mooie bos bloemen en een pakketje met Weizigt-cadeautjes.

Kees en Joke zijn samen met hun kleinzoons met de trein naar Weizigt gekomen en maken er echt een dagje uit van. 'De dieren, maar ook het Aquarama vinden ze prachtig', aldus Joke. 'We maken zo nog een rondje over het terrein en gaan dan nog even lekker spelen in de speeltuin.' Jens (1,5 jaar) en Siem (bijna 4) gaan ondertussen onverstoorbaar door met het bestuderen van de maquette van de Stadsboerderij. Bij het indrukken van de knopjes gaat er telkens een ander lampje branden wat de jongens ontzettend interessant vinden.

Na braaf geposeerd te hebben voor de foto, én wat lekkers gesnoept te hebben, zijn Jens en Siem klaar voor een nieuw avontuur en rennen ervandoor. Joke en Kees snellen hun kleinzoons lachend achterna.

 

Weizigt houdt met behulp van digitale sensoren die bij beide ingangen van het terrein en het Aquarama bevestigd zijn, bij hoeveel individuele bezoekers het centrum dagelijks ontvangt. Deze aantallen worden met 4% gecorrigeerd om zo de eigen medewerkers en leveranciers ruimschoots buiten de telling te houden. Dit jaar verwacht Weizigt dat ongeveer 150.000 personen een bezoek aan Weizigt zullen brengen. Hiertoe behoort iedereen die met een recreatief en/of educatief doel het terrein bezocht heeft. Alle informatie over Duurzaamheidscentrum Weizigt is te vinden op www.weizigt.nl.


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl