Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Weizigt trapt Week van ons Water af met Waterspelen!

Van 1 tot en met 12 mei is het de Week van Ons Water. In heel Nederland worden er leuke en leerzame wateractiviteiten georganiseerd, zo ook in de Drechtsteden. Op woensdagmiddag 1 mei trappen we de Week van ons Water feestelijk af met de Waterspelen bij Duurzaamheidscentrum Weizigt in Dordrecht. Duik in de wondere wereld van het water! 


Week van ons Water Drechtsteden 2019


Elke dag wordt er in Nederland hard gewerkt om iedereen te voorzien van schoon drinkwater en ons land waterveilig te houden. Wij vinden het heel normaal dat dit goed geregeld is, maar eigenlijk is het heel bijzonder. Om iedereen nog eens extra bewust te maken van het water om ons heen, wordt er een landelijke Week van Ons Water georganiseerd. Tijdens deze week kun je de wereld van het water ontdekken en beleven. Ook de Drechtsteden sluiten aan bij deze speciale week en nodigen je van harte uit deel te nemen aan de spetterende activiteiten.

 

Waterspelen

Woensdagmiddag van 13:00 tot 16:00 uur vinden bij Weizigt de Waterspelen plaats. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan allerlei gratis activiteiten. Kom bijvoorbeeld waterdiertjes vangen en smaakwater proeven, waag je aan de spetterende waterspelletjes of knutsel je eigen watertuintje. Daarnaast is het Aquarama natuurlijk de hele week geopend. Natuurlijk kun je bij Weizigt ook nog andere wateractiviteiten doen na 1 mei. Bekijk hier ons programma.


Week van ons Water Drechtsteden Dordrecht Weizigt  

Wat is er te doen in de Drechtsteden?

Duik de waterrijke natuur rondom de Drechtsteden in met een natuurgids om bevers of misschien wel een zeearend te spotten. Bezoek de molens van Kinderdijk, doe een kanotocht bij het Biesboschcentrum of een slootjesonderzoek in de Zwijndrechtse Waard en vang waterdiertjes. In het Aquarama bij Duurzaamheidscentrum Weizigt beleef je hoe de Weg van het Water stroomt en leer je van alles over water op de wereld, water in de Drechtsteden, water in je eigen huis, drinkwater en het riool. Bekijk het programma in de Drechtsteden.


Waterpartners

Het activiteitenprogramma in de Week van Ons Water is een initiatief van de waterpartners van het programma Watereducatie Drechtsteden: Duurzaamheidscentrum Weizigt, Evides Waterbedrijf, Waterschap Hollandse Delta, Waterschap Rivierenland, gemeente Alblasserdam, gemeente Dordrecht, gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, gemeente Papendrecht en gemeente Zwijndrecht. De week wordt mede mogelijk gemaakt door diverse watergerelateerde organisaties uit de regio en Drinkwaterbedrijf Oasen.

 

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl