Spring naar inhoud

Weizigt opent veelzijdige nieuwe expositie

Donderdag 22 maart opende Duurzaamheidscentrum Weizigt een nieuwe kunstexpositie op het terrein. De expositie is ingericht door vijf verschillende kunstenaars uit de regio. Het werk zal tot 31 oktober gratis te bewonderen zijn op het terrein van Weizigt.

 

Hans Berrevoets, journalist en initiatiefnemer voor de exposities bij Weizigt, opende de ochtend door de kunstenaars te interviewen over de bijzondere werken die zij gemaakt hebben. Ook dit jaar sieren werken van totaal verschillende disciplines het terrein van Weizigt. Ondanks dat zij in uiterlijk totaal verschillend zijn, is het werk onderling toch verbonden door de duidelijke link met duurzaamheid in materiaal en/of boodschap. Met een rondleiding door de kunstenaars langs hun eigen werk, werd de nieuwe expositie donderdagochtend officieel geopend.

 

Expositie 2018

Foto: Jeroen Niemeijer


Kunst bij Weizigt

Rondom de oude vijvercipres staat het werk van glaskunstenaar Mariëlle Braanker. Met een zelf ontdekte en ontwikkelde techniek, verbeeldt zij met behulp van glas de mens versus de aarde.

In de Klimaatkas ligt, staat en hangt het werk van Eelse Bies. Eelse is een autodidactische beeldhouwer met een voorliefde voor de natuursteen diabas. Van zijn hand ligt er een mossel en staat er een beeld op een sokkel in de kas. Daar boven hangt een groot net gevuld met 365 plastic flesjes waarmee de kunstenaar aandacht wil vragen voor de plastic soep in onze oceanen.

Aan de rand van de vijver vind je het beeld Foot Prints van Bert Gort. Het beeld uit hardsteen en marmer vraagt je na te denken over wat jij achter wil laten op aarde.

Op het Vogeleiland staan tussen de ganzen de Pally's van duurzaam kunstenaar Rien Olijslagers. Hij werkt met 'toevallig materiaal', zoals hij het zelf noemt. De Pally's, eigenwijze figuurtjes die op verrassende plaatsen opduiken, zijn gemaakt uit pallethout en beschilderd met duurzame verf.

Op de Stadsboerderij hangt het werk van Angelique van der Valk. Door het drogen en persen van groente-afval laat zij een heel nieuwe wereld van vezels en patronen zien. Macrofoto’s drukt zij af op biologisch canvas, daarna voegt zij lijnen in verf toe. Deze werken vormen samen een boeiende invulling van de nieuwe expositie die voor iedereen het hele jaar door te bezoeken is.

 

Sinds 2013 biedt Duurzaamheidscentrum Weizigt lokale en regionale kunstenaars de gelegenheid te exposeren op haar terrein. Op het voormalig landgoed, dat jaarlijks door ongeveer 160.000 mensen bezocht wordt, komt de kunst goed tot haar recht.

De nieuwe expositie is tot 31 oktober 2018 elke dag tussen 09.00 uur en 17.00 uur te bezichtigen bij Weizigt. Voor meer informatie over de exposities bij Weizigt kijk je hier.

 

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl