Spring naar inhoud

Warmetruiendag op Stadsboerderij Weizigt

Warmetruiendag Stadsboerderij Weizigt 2019
Vrijdag 15 februari hebben de medewerkers en vrijwilligers van Duurzaamheidscentrum Weizigt twee klassen van de Statenschool warm mogen verwelkomen op de Stadsboerderij. Op Warmetruiendag gaat door het hele land op heel veel verschillende plaatsen de dikke trui aan en de thermostaat minimaal 1 graad omlaag. Hiermee kan iedereen op een leuke en simpele manier zijn steentje bijdragen aan een beter klimaat. Daar doet Weizigt natuurlijk duurzaam aan mee! Dit jaar opnieuw door passende activiteiten te organiseren voor basisschoolleeringen. 


Dansen, pimpen en bouwen

Speciaal voor bovenbouwleerlingen organiseerde Weizigt leuke, verwarmende activiteiten. Zo'n 50 leerlingen uit groep 7 en 8 van de Statenschool dansten zich, met hun juffen en hulpmoeders, eerst even lekker los én warm. Vanwege het prachtige lenteweer (een tikkeltje wonderlijk voor Warmetruiendag) werd er in de buitenlucht gedanst. Vervolgens startten de twee workshops. Meegebrachte oude, warme kledingstukken werden omgetoverd tot een waar fashion item. Daarna ontdekten leerlingen aan de hand van de solar-toren van LexLab het principe achter zonne-energie. Ze maakten daarbij ook een zonneboot waarvan de werking uitgebreid getest en bewonderd werd. Warme chocolademelk mag niet ontbreken op Warmetruiendag, dus die werd in de lentezon gedronken. Gemiva SVG-groep heeft speciaal voor deze dag koekjes in de vorm van een trui gemaakt en uitgedeeld aan alle deelnemers.
Bekijk hieronder nog wat foto's van Warmetruiendag!

De solar-toren die bij de tweede workshop hoorde: Warmetruiendag Stadsboerderij Weizigt 2019


De zonneboot die tijdens de tweede workshop werd gebouwd: Warmetruiendag Stadsboerderij Weizigt 2019

Met een warme trui in de zonnige geitenwei: Warmetruiendag Stadsboerderij Weizigt 2019

De schattige koekjes, gebakken door Gemiva, die perfect bij deze themadag pasten: Warmetruiendag Stadsboerderij Weizigt 2019

WarmetruiendagVanaf 2013 organiseren Greenchoice en Klimaatverbond Nederland de Warmetruiendag: een energiebesparingsactie met als motto 'de groenste energie is de energie die je niet gebruikt!'. Op deze nationale dag van de energiebesparing zetten mensen de thermostaat massaal minimaal één graad lager en besparen zo, per graad, 6% energie en dus 6% CO2. De trui staat op deze dag symbool voor wat we samen zélf kunnen doen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl