Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

WarmeTruienDag in Dordrecht

Selfie #metjetrui

De gemeente roept Dordtenaren op om te laten zien hoe zij zich warm houden op WarmeTruienDag. Dat kan door een selfie met de hashtags #dordtduurzaam #metjetrui op Twitter, Facebook en/of Instagram te plaatsen. De gemeente verzamelt en deelt alle Dordtse selfies via haar social media kanalen. Ook horen we graag van bedrijven die mee doen. Die kunnen uiteraard rekenen op extra publiciteit. 

Fotowedstrijd

De wekelijkse Foto van de Week-wedstrijd op de Facebook-pagina van de gemeente Dordrecht krijgt het thema 'Warme Trui'. Inzenden kan van 1 tot en met 8 februari 2016. De foto met de meeste likes wint een leuke prijs.

Inspiratie nodig?

De mooiste trui is de zelfgemaakte trui. Via www.dordtduurzaam.nl zijn breipatronen inclusief instructievideo te vinden voor de mannen-, vrouwen- en kindertrui van 2016. 

Verschil

Het motto van de WarmeTruienDag is: 'De groenste energie is de energie die je niet gebruikt'. Een kwart van alle energie in Nederland wordt gebruikt om gebouwen te verwarmen. De verwarming een paar graden lager lijkt een druppel op de gloeiende plaat. Maar elke graad dat de thermostaat omlaag gaat, bespaart 6% energie en 6% CO2. Als heel Nederland een dag per jaar meedoet, kunnen we samen de Waddeneilanden Vlieland, Terschelling en Schiermonnikoog een jaar lang van energie voorzien. Samen maken we het verschil.Warme Truien Dag


Vrijdag 5 februari 2016 is het nationale WarmeTruienDag. Op deze dag zetten mensen massaal de thermostaat minimaal één graad lager en besparen zo met elkaar heel wat energie. De gemeente Dordrecht doet ook mee. In het Dordtse stadskantoor gaat de verwarming zelfs al op donderdag 4 februari omlaag. De gemeente hoopt dat veel Dordtse inwoners en ondernemers meedoen aan WarmeTruienDag.

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl