Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Warmetruiendag

Warmetruiendag bij Weizigt 2018

LET OP: Deze activiteitenmiddag is georganiseerd voor schoolklassen, dus individuen kunnen hier niet aan deelnemen. Het terrein is natuurlijk wel gewoon geopend voor geïnteresseerde bezoekers en tussen 15:00 en 16:00 uur is er vrije inloop bij de Duurzame Ontdekbus, die speciaal voor warmetruiendag naar Weizigt komt! 

Warmetruiendag Logo

Vrijdag 2 februari trekken wij een warme trui aan, zodat de verwarming een graadje lager kan. Daarmee besparen we namelijk 6% energie! Met Warmetruiendag kun je op een leuke en simpele manier een steentje bijdragen aan een beter klimaat. Om Warmetruiendag nog een stukje vrolijker te maken, organiseert Duurzaamheidscentrum Weizigt voor vrijdagmiddag 2 februari een leuke, leerzame, actieve en bovenal warme activiteitenmiddag! Komen jullie ook?

Waarom een warme trui?

Vanaf 2013 organiseren Greenchoice en Klimaatverbond Nederland de Warmetruiendag: een energiebesparingsactie met als motto 'de groenste energie is de energie die je niet gebruikt!'. Op deze nationale dag van de energiebesparing zetten mensen de thermostaat massaal minimaal één graad lager en besparen zo, per graad, 6% energie en dus 6% CO2. De trui staat op deze dag symbool voor wat we samen zélf kunnen doen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. En dat we iets doen is hard nodig! Aan de slag dus!


Programma

Vrijdag 2 februari organiseert Weizigt een actieve middag rondom Warmetruiendag voor de leerlingen van de bovenbouw. Natuurlijk zal een kop warme chocomel niet ontbreken!

 

13.00 u – 13.15 u

Dans je warm!

Door lekker te springen en te swingen ontdekken we dat er andere manieren zijn om jezelf (en zelfs ruimtes!) te verwarmen dan alleen de verwarming hoog te zetten. 

13.15 u – 14.00 u

Duurzame Ontdekbus

In en om de Duurzame Ontdekbus, die natuurlijk op ‘groen gas rijdt’, kunnen de leerlingen aan de hand van een instructiekaart aan tientallen experimentjes deelnemen. Leren, ontdekken en vooral lekker doen! Neem hier alvast een kijkje: www.duurzameontdekbus.nl.

14.00 u – 14.45 u

Workshop 'Doe er wat mee!' 

Tijdens deze workshop nemen de leerlingen hun oude, saaie trui (sjaal, muts, wanten) onder handen en toveren hem om tot een waar fashion item! Zo wil je elke dag je warme trui wel aan!

14.45 u – 15.00 u

AfsluitingAanmelden

Kleed je lekker warm aan en meld je klas snel aan voor de Warmetruiendag bij Weizigt door een e-mail te sturen naar educatieweizigt@dordrecht.nlVermeld in je aanmeldingen om welk leerjaar het gaat en uit hoeveel leerlingen de klas bestaat. Je ontvangt van ons een bevestiging wanneer we je aanmelding binnen hebben gekregen.

 

We hopen jouw klas op vrijdag 2 februari een warm welkom te kunnen geven!
 

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl