Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Vrijwilligers Weizigt ronden training NME succesvol af

Gisteravond hebben zeven vrijwilligers van Duurzaamheidscentrum Weizigt hun training NME (natuur- en milieueducatie) succesvol afgerond. De training is bedoeld voor vrijwilligers die meer willen weten over het lesmateriaal, lesmethode en het begeleiden van kinderen tijdens een les bij Weizigt.


Weizigt wordt bij het uitvoeren van haar activiteiten ondersteund door ruim 90 vrijwilligers. Een deel daarvan assisteert bij de lessen, de NME-assistenten. Zij dragen bij aan een van de voornaamste doelstellingen van Weizigt: kinderen op laten groeien tot betrokken volwassenen die duurzame keuzes maken en zo bijdragen aan een duurzame wereld.

Om als vrijwilliger zo goed mogelijk de lessen te kunnen ondersteunen, biedt Weizigt een training Natuur- en Milieueducatie. Deze training bestaat uit drie bijeenkomsten waar achtereenvolgens het volgende wordt behandeld:

  • Begeleiden van kinderen tijdens een les, ontwikkelingsfases van kinderen, doelstelling NME bij Weizigt.

  • Afval en Energie

  • Water en Natuur

Tijdens de bijeenkomsten wordt het lesmateriaal van Weizigt bekeken en gebruikt. Bij voldoende animo van bestaande maar ook nieuwe vrijwilligers, zal Weizigt later dit jaar een nieuwe training organiseren.


Lees hier verder over vrijwilligerswerk bij Weizigt. 


Training NMEGa naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl