Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Vijf gezonde biggetjes voor Kune kune varken Fleur

Al een aantal weken zorgde Fleur voor spanning op Stadsboerderij Weizigt. Het hoogzwangere varken gaf namelijk al geruime tijd signalen dat de bevalling in aantocht was. Woensdag vroeg in de ochtend beviel Fleur dan eindelijk van 4 beertjes en 1 zeugje. Bij de laatste twee biggetjes moest Fleur door dierverzorger Alex een handje geholpen maar alle diertjes, inclusief moeder, maken het uitstekend. De biggetjes, oorspronkelijk afkomstig uit Nieuw-Zeeland, hebben allemaal een andere kleur en patroon. Een aantal dragen het donkere ‘zwart-bont’ patroon en een aantal het lichter gekleurde ‘ginger-black’ patroon. Samen met moeder Fleur liggen de biggetjes onder de warmtelamp in de stallen bij te komen van een inspannende ochtend. De diertjes zijn pas een paar uur oud maar nu al actief en onderzoekend.

 

Fleur en haar biggetjes verblijven in de stallen van de Stadsboerderij. Iedereen die de biggetjes wil komen bewonderen, is van harte welkom. De Stadsboerderij is elke dag geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur.


Fleur met biggetjeFleur, biggetjes en dierverzorgersWoensdagochtend 11 februari is op Stadsboerderij Weizigt Kune kune varken Fleur bevallen van vijf gezonde biggetjes. Zowel Fleur als de biggetjes maken het erg goed en zijn te bezoeken in de stallen van de Stadsboerderij.

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl