Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Uitgebreid activiteitenprogramma in de Drechtsteden tijdens Week van Ons Water

Van 1 tot en met 8 mei is het de Week van Ons Water. In heel Nederland worden er leuke en leerzame wateractiviteiten georganiseerd, zo ook in de Drechtsteden. Van een bezoek aan een rioolwaterzuiveringsinstallatie tot het speuren naar bevers, voor jong én oud valt er een week lang van alles te beleven. Neem ook een duik in de wereld van het water en verwonder je!


ActiviteitenoverzichtElke dag wordt er in Nederland hard gewerkt om iedereen te voorzien van schoon drinkwater en ons land waterveilig te houden. Wij vinden het heel gewoon dat dit goed geregeld is, maar eigenlijk is het heel bijzonder. Om die reden wordt er een landelijke Week van Ons Water georganiseerd om iedereen nog eens extra bewust te maken van het water om ons heen. Tijdens deze week kun je de wereld van het water ontdekken en beleven. Ook de Drechtsteden sluiten aan bij deze speciale week en nodigen je van harte uit deel te nemen aan de activiteiten.


Wat is er te doen in de Drechtsteden?

Ga op bezoek bij de rioolwaterzuivering om te ontdekken hoe stinkend rioolwater weer in schoon water verandert. Duik de waterrijke natuur rondom de Drechtsteden in met een natuurgids om bevers of misschien wel een zeearend te spotten. Ontdek hoe drinkwater gezuiverd wordt, vang waterdiertjes, woon een lezing bij of bekijk een boeiende film. In het Aquarama bij Duurzaamheidscentrum Weizigt beleef je hoe de Weg van het Water stroomt en leer je van alles over water op de wereld, water in de Drechtsteden, water in je eigen huis, drinkwater en het riool. Voor alle informatie over de Week van Ons Water en de verschillende activiteiten, kijk je op www.weizigt.nl/weekvanonswater of www.weekvanonswater.nl

Het activiteitenprogramma in de Week van Ons Water in de Drechtsteden is een initiatief van de waterpartners van het programma Watereducatie Drechtsteden: Duurzaamheidscentrum Weizigt, Evides Waterbedrijf, Waterschap Hollandse Delta, Waterschap Rivierenland, gemeente Dordrecht, gemeente Hendrik-Ido-Ambacht, gemeente Papendrecht, gemeente Sliedrecht en de Drechtsteden. De week wordt mede mogelijk gemaakt door diverse watergerelateerde organisaties uit de regio.


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl