Spring naar inhoud

Trek een warme trui aan en bespaar energie!

Op vrijdag 2 februari is het nationale Warmetruiendag. Op deze dag zetten mensen massaal de thermostaat minimaal één graad lager. Zo besparen we per graad 6% energie, en daarmee 6% CO2. Als we allemaal meedoen kunnen we op één dag het jaarverbruik van drie Waddeneilanden besparen. En de winst wordt natuurlijk nog groter als we elke dag de verwarming een graadje lager zetten. Doe je ook mee?

 

Warmetruiendag in Dordrecht
WarmetruiendagVerschillende organisaties in Dordrecht doen mee aan Warmetruiendag en organiseren activiteiten om er een leuke dag van te maken. Een van de deelnemers is het activiteitencentrum van Gemiva-SVG Groep. De verwarming gaat een graadje lager en alle cliënten komen in hun fijnste trui naar het activiteitencentrum. De vraag van de dag is: Wie heeft de mooiste en wie heeft de lelijkste trui?

Duurzaamheidscentrum Weizigt organiseert een actieve middag voor leerlingen van de bovenbouw van de basisschool. Tijdens een workshop gaan de leerlingen een oud warm kledingstuk omtoveren tot een waar fashion item. In de Duurzame Ontdekbus, een bus vol duurzame snufjes, leren de kinderen met behulp van experimentjes van alles over duurzaamheid.

Van 15.00-16.00 uur kunnen ook bezoekers een kijkje nemen in de Duurzame Ontdekbus. Deze staat op het terras van het Koetshuis. En van 13.00-16.00 uur staat voor iedere bezoeker een kop warme chocomel klaar.


Warmetruiendag


Deel je warmetruienfoto!
We zijn erg benieuwd hoe Dordrecht zich warm houdt tijdens Warmetruiendag. Post een foto met de hashtags #warmetruiendag en #dordtduurzaam op sociale media. Of mail je foto naar dordtduurzaam@dordrecht.nl. Je kunt er een leuke prijs mee verdienen.

Meer informatie over Warmetruiendag in Dordrecht vind je op: www.weizigt.nl en www.dordtduurzaam.nl.


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl