Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Tegel eruit, plant erin: Operatie Steenbreek gaat van start!

Op woensdag 1 mei gaat Operatie Steenbreek van start in Dordrecht. Dit is een landelijke campagne waarin het promoten van groen in de tuin centraal staat. Ook wordt op 1 mei de Week van Ons Water bij Duurzaamheidscentrum Weizigt afgetrapt met de Waterspelen. Dit valt niet toevallig samen. Meer groen in de tuin zorgt er namelijk voor dat regenwater sneller in de grond is opgenomen, zodat wateroverlast bij hevige regenbuien wordt beperkt. 

 

De Waterspelen en Operatie Steenbreek beginnen op woensdagmiddag 13:00 uur met de opening van een geveltuin bij Duurzaamheidscentrum Weizigt. Inwoners van Dordrecht die geen voortuin hebben, maar wel een brede stoep voor de deur kunnen bij gemeente Dordrecht ook een geveltuintje aanvragen. De gemeente zorgt er dan voor dat er tegels uit de stoep worden gehaald waar een geveltuintje voor in de plaats komt. Dan kun je er zelf plantjes inzetten. 

 

Kom vanaf 13.00 uur naar Duurzaamheidscentrum Weizigt met één tegel en ruil deze in voor een plantje. Zo kun je gelijk beginnen met het vergroenen van je tuin. Er geldt wel: op is op, dus wees er snel bij! 

Als je ook een foto van je tuin meeneemt, kun je advies vragen over hoe je je tuin naar je eigen wensen anders kunt inrichten, met als doel dat er meer ruimte is voor beplanting. 

 

Woon je ver bij Duurzaamheidscentrum Weizigt vandaan en kun je daardoor geen tegel meenemen? Geen punt, Operatie Steenbreek komt deze lente naar je toe. Zo staan we op woensdag 8 mei in Vogelbuurt en woensdag 15 mei in Crabbehof.

 

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl