Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Succesvol Zwijndrecht Schoon, heel gewoon!

Succesvol Zwijndrecht Schoon, heel gewoon!
Fractievoorzitter van de PvdA Zwijndrecht/Heerjansdam, de heer Bert Exoo, gaf op dinsdagmiddag 19 mei het startsein bij basisschool De Kim. De 36 leerlingen van groep 5 en groep 6 gingen enthousiast aan de slag. "Juf, mag dit ijzer ook in de zak?" en "Ik heb tussen de bosjes een krant gevonden!". Op het eerste gezicht zag de omgeving er schoon uit, maar toch vonden de leerlingen nog genoeg zwerfvuil.

Vooraf aan de actie, bespraken de leerlingen tijdens de les aardrijkskunde met elkaar de problemen van zwerfvuil in de natuur.

 

Schone School
Na deze week kunnen scholen zich inschrijven voor het vervolgproject "Schone School". De scholen krijgen extra schoonmaakmaterialen en suggesties hoe zij samen met de leerlingen het schoolplein en de omgeving zwerfafvalvrij kunnen houden.


Zwijndrecht Schoon 2015 - Foto door Jeroen Niemeijer


Zwijndrecht nog schoner! Helpt u mee?

Wilt u ook meehelpen aan een schoon Zwijndrecht? Haal dan een gratis afvalgrijper op bij kinderboerderij de Kiboe-hoeve, Parklaan 7 te Zwijndrecht. Op werkdagen is de kinderboerderij van 10.00 uur tot 17.00 uur geopend, op zaterdag, zondag en feestdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur.


 


 

Ruim 400 basisschoolleerlingen van 7 scholen in Zwijndrecht hebben zich van 18 tot en met 21 mei flink ingezet om zwerfafval in Zwijndrecht op te ruimen.
Met hulp van HVC en het Buurtserviceteam, zijn schoolpleinen, straten en het groen vrij gemaakt van sigarettenpeuken, kapotte voetballen, afgedankt textiel, plastic en blikjes. Zwerfvuil op en rondom het schoolplein wordt regelmatig opgeruimd door de leerlingen maar deze week is hier extra aandacht aan besteed.

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl