Spring naar inhoud

Stem op NLDelta Biesbosch-Haringvliet als mooiste natuurgebied van Nederland

NLDelta Biesbosch-Haringvliet is gekozen als één van de natuurgebieden die in aanmerking kan komen voor de titel Mooiste Natuurgebied van Nederland. Dat heeft het ministerie van EZ bekend gemaakt bij De Wereld Draait Door.

Nationaal Park van Wereldklasse

Na de eerste selectie door de vakjury onder leiding van Pieter van Vollenhoven mag het publiek bepalen wie de prestigieuze titel ‘Nationaal Park van Wereldklasse’ in ontvangst mag nemen. De komende drie weken nodigen we iedereen uit om te stemmen op NLDelta Biesbosch-Haringvliet als mooiste natuurgebied van Nederland. Op 31 oktober wordt bekend gemaakt wie de winnaar is. Stemmen kan via www.biesboschharingvliet.nl.

BiesboschHaringvliet

Eén met het water

Er is maar één plek in ons land waar je de dynamiek van de rivier en de zee zo intens ervaart. In dit unieke natuurgebied leven mensen en dier samen met het water. Aan de monding van de Rijn en de Maas, in één van de grootste delta’s van Europa. De natuur is er weids en ruig. Oer-Hollandse deltanatuur, voortdurend in beweging. Waar de bever, zeearend en steur hun plek vinden.

Kirsten Schuijt, directeur Wereld Natuur Fonds: “Nederland heeft natuur van wereldklasse. Door de grote Europese rivieren die uitmonden in onze delta vormt Nederland een toegangspoort voor trekvissen als zalm en steur die hier van oudsher thuis horen. De rijke deltanatuur is een broed- en rustplaats voor trekvogels die migreren tussen plekken zo ver als Afrika en de Noordpool. NLDelta Biesbosch-Haringvliet verdient daarom de status van ‘Nationaal Park van Wereldklasse’ en de stem van het publiek!”


www.np-debiesbosch.nl

www.haringvliet.nu


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl