Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Stadsboerderij Weizigt verwelkomt kleinste schapenras ter wereld

OuessantEen zwarte ram en drie ooien, wit, zwart en schimmelkleurig, huppelen vanaf woensdag op Stadsboerderij Weizigt rond. De naam van de schapen komt van een klein eilandje ten westen van Frankrijk, Île d’ Ouessant, en betekent vrij vertaald 'westerling'. Je spreekt de naam uit als oe-es-sant. De schapen worden ongeveer 45 centimeter hoog, wegen maximaal 20 kilo en de rammen dragen grote, gedraaide hoorns. Ouessanten zijn maar klein maar brengen in verhouding tot hun lichaamsgewicht veel wol op. Ze kunnen 10 tot maximaal 15 á 16 jaar oud worden en zijn hele makkelijke, rustige dieren. Naar verwachting zullen de ooien, die alle drie drachtig zijn, in het voorjaar ieder één lammetje werpen.

 

De schapen verblijven de komende twee weken in de quarantaineruimte van de Stadsboerderij om goed te kunnen wennen aan hun nieuwe omgeving. Bezoekers mogen in die periode nog niet bij de schapen maar kunnen ze al wel zien via het beeldscherm in de stal. Op 23 december, wanneer er een levende kerststal ingericht wordt op de Stadsboerderij, verhuizen de schaapjes naar de stal. Vanaf dat moment is iedereen van harte welkom om de nieuwe bewoners van de Stadsboerderij te komen bekijken.


Foto: www.ouessant.nlVanaf woensdag 9 december heeft Stadsboerderij Weizigt er een aantal nieuwe bewoners bij. Vier Ouessantschapen hebben hun intrek genomen in de stallen van de boerderij. Het gaat om een bijzonder ras, de Ouessant is namelijk het kleinste schapenras ter wereld.

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl