Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Spelen, speuren en smikkelen tijdens Groen doet goed bij de Groeituinen

Woensdag 26 september waren 40 kinderen en hun ouders te gast bij de Groeituinen aan de Patersweg tijdens een nieuwe activiteitenmiddag van Groen doet goed.

Er werd gespeurd naar bodemdiertjes, gespeeld op het voormalig schoolplein en uiteraard gekookt met lekkers uit de moestuin. Door middel van gratis, leuke en leerzame activiteitendagen wil Groen doet goed alle Dordtse kinderen een onvergetelijke natuurervaring meegeven.


Aan de kook!


Van kriebelbeestje tot snijbiet

Onder een uitbundig schijnende herfstzon gingen 40 Dordtse kinderen woensdagmiddag enthousiast aan de slag in de moestuin, de keuken, op het schoolplein en op het grasveld tegenover de Groeituinen.

De natuurgidsen van IVN speurden daar samen met de deelnemertjes naar bodemdiertjes en ontdekten zij dat er ook in de stad flink wat kleine kriebelbeestjes te vinden zijn. Van oprolpissebed tot miljoenpoot, alles werd voorzichtig opgepakt, uitgebreid bekeken en uiteraard weer netjes terug gezet.

In de keuken bakten de kinderen onder toeziend oog van Nienke, actief vrijwilliger bij de Groeituinen, hun eigen gezonde pizza. Deeg kneden, groenten uit de moestuin halen voor op de pizza, saus maken, met opgerolde mouwen werd er flink gewerkt.

Buiten zorgde Stichting Hattrick voor de nodige lichaamsbeweging tijdens onder andere een potje stoepranden en touwtrekken. Tijdens de verschillende wedstrijdjes gaven de kinderen zich niet zomaar gewonnen en werd er fanatiek gesport.

Na een middagje hard spelen, speuren en bakken, was de zelfgemaakte pizza de perfecte afsluiting.

 

Spring de herfst in

Ook zin om op avontuur te gaan met Groen doet goed? In de herfstvakantie organiseren we weer een activiteitendag. Houd de website en Facebook goed in de gaten voor meer informatie. Alle activiteiten en informatie over het programma is te vinden op www.weizigt.nl/groen-doet-goed of op www.facebook.com/groendoetgoeddordrecht.


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl