Spring naar inhoud
Home Inwoners Actueel Archief 2019 en eerder

Solar car Nuna naar Weizigt

Donderdagmiddag komen een aantal leden van het Nuon Solar Team samen met solar car Nuna naar Duurzaamheidscentrum Weizigt! Het bijzondere gezelschap brengt een bezoek aan Dordrecht in verband met de ontwerpwedstrijd van Focus op Bèta.


Komende donderdag, 9 juni, vindt de jaarlijkse ontwerpwedstrijd plaats van Focus op Bèta. Brugklassers van de deelnemende scholen, Johan de Witt-gymnasium, DevelsteinCollege, Stedelijk Dalton Lyceum, Willem de Zwijger College en De Lage Waard, hebben in ontwerpteams van 2 tot 4 leerlingen een zonnepaneelautootje ontworpen en gemaakt. Per school zijn 2 ontwerpen genomineerd die komende donderdag strijden om de titel.

De autootjes worden beoordeeld door een professionele jury bestaande uit leden van het Nuon Solar Team en Annemarie Lammers van Duurzaamheidscentrum Weizigt.


Solar car Nuna

Extra bijzonder is dat de leden van het Solar Team ook hun solar car Nuna meenemen en hier een korte presentatie over geven!

Het team uit Delft heeft al vele prijzen gewonnen met deze beroemde zonnewagen. Er bestaan inmiddels al 8 versies van Nuna, waarbij de nieuwe variant steeds weer een stukje beter, sneller en ingenieuzer is dan de vorige. Lees hier alles over het Nuon Solar Team en Nuna.


Programma

De ontwerpwedstrijd duurt van 13.30 uur tot 16.00 uur en van 14.00 uur tot 14.30 uur zullen de leden van het Solar Team wat vertellen over hun solar car. De ontwerpwedstrijd is niet toegankelijk voor publiek maar iedereen die de solar car wil komen bewonderen, is van harte welkom. De zonnewagen wordt op het terras bij het Koetshuis geparkeerd. 


Focus op Bèta

Binnen het project Focus op Bèta werken middelbare scholen uit Dordrecht, Papendrecht en Zwijndrecht en Duurzaamheidscentrum Weizigt samen. Het doel van deze samenwerking is om het bèta-onderwijs in de regio te versterken door middel van technische opdrachten voor klas 1, 2 en 3 en door het organiseren van een profielwerkstukwedstrijd.


Nuna

Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl