Spring naar inhoud

Samen naar een energieneutraal Dordrecht

In Parijs zijn eind vorig jaar afspraken gemaakt over ons klimaat. Wereldwijd leeft het besef dat de uitstoot van broeikasgassen drastisch naar beneden moet. Ook in Dordrecht leeft dit. Dordtenaren worden 7 maart dan ook van harte uitgenodigd om in het eerste Duurzaamheidscafé van 2016 mee te denken hoe we samen (sneller) een energieneutrale en duurzame stad en regio kunnen bereiken.


Platform DuurzaamheidAnneke van Veen van Dordtzaam legde de tocht naar Parijs geheel te voet af en was ook op de Klimaattop aanwezig. Zij doet op 7 maart verslag van haar ervaringen en de plannen van Dordtzaam om met het bedrijfsleven, woningbouwcorporaties en vele anderen energiebesparing te versnellen. Wethouder Rik van der Linden, die in de Klimaattrein stapte, geeft tijdens het café een toelichting op de aangenomen motie Marsroute 2050! en de routekaart met stappen naar een energieneutraal eiland. Diverse organisaties pitchen daarnaast hun ideeën, maar meer ideeën zijn uiteraard ook welkom.


Denk, praat en doe mee op 7 maart. Het Duurzaamheidscafé opent om 18.30 uur en duurt tot 22.00 uur. Het programma start om 19.00 uur.  


Het Duurzaamheidscafé is een initiatief van het burgerplatform Duurzaamheid Dordrecht en vindt plaats bij Duurzaamheidscentrum Weizigt aan het Van Baerleplantsoen 30 in Dordrecht. De toegang is gratis.


Platform Duurzaamheid Dordrecht

platformduurzaamheiddordrecht@gmail.com


 


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl