Spring naar inhoud

Prijswinnende documentairefilm Tomorrow komt naar Drechtsteden

De veel bekroonde documentairefilm Tomorrow is vanaf eind oktober ook te zien in de Drechtsteden. Deze inspirerende film toont wat burgers in de hele wereld met elkaar doen aan verduurzaming van hun eigen leefomgeving. Het laat prachtig zien hoe krachtig en creatief mensen zijn.

 

Een aantal duurzame initiatiefnemers heeft Tomorrow naar onze regio weten te krijgen. Dat is gelukt in samenwerking met de zes gemeentes in de regio, Cinema The Movies Dordrecht en Landvast in Alblasserdam. Tomorrow heeft diverse prestigieuze prijzen gewonnen, van de Beste Documentaire – César 2016 tot de Gouden Salamander – Sarlat Filmfestival 2016.


Tomorrow

 

Regionale versie

De film diende ter inspiratie voor een regionale versie: Tomorrow Drechtsteden, een impressie van enkele duurzame initiatieven in de regio, die aansluitend wordt vertoond. Ook hier gebeurt veel, waarbij mensen zich kunnen aansluiten. Er wordt o.a. gewerkt wordt aan het gebruik van alternatieve energiebronnen, andere voedselproductie en het scheppen van circulaire economie. De initiatiefnemers van de filmvertoning zijn actief in het Platform Duurzaam Dordrecht, Drechtse Stromen, Zon op Zwijndrecht, Zon op H.I.Ambacht, Cirkellab, Stadslab Water en Fietserbond Drechtsteden.

 

Data en kaarten

Tomorrow draait in The Movies Dordrecht op donderdagavond 27 oktober (regiopremière), zondagmiddag 13 november en zondagmiddag 27 november. In Landvast Alblasserdam is de film te zien op maandagavond 31 oktober en maandagavond 28 november. Kaartjes kosten 8 euro. Bij The Movies kan in combinatie met de film een duurzame avondmaaltijd worden gereserveerd voor 10 euro; verzorgd door Daantje Food and Drinks.

 

Het aantal plaatsen in de bioscoopzalen is beperkt en er wordt veel belangstelling verwacht. Reserveren kan telefonisch of online: www.themoviesdordrecht.nl, www.landvast.nl.


Ga naar

Contact

Vacatures

Disclaimer

Colofon

Ook interessant

Duurzaamheidscentrum Weizigt

Bezoekadres

Van Baerleplantsoen 30

3314 BH DordrechtFactuur-/Postadres

Gemeente Dordrecht / DO221059

Postbus 8

3300 AA  Dordrecht


Telefoon: 078 - 7708200

Telefoon Stadsboerderij: 078 - 7704412

E-mail: weizigt@dordrecht.nl